Akhirnya SeIepas Ditvduh Bakal Berkahwin Dengan Dr Che Hafiz, Julia Farhana Buat Lap0ran P0lis Kerana Di Fitn4h Lufya Omar

Selepas bekas suami Lufya Omar mendkwa menjadi mang.sa fitn4h pelakon berkenaan, aktres Julia Farhana turut berkongsi perkara serupa sekali gus mended4hkan dia adalah tunang kepada Dr Che Hafiz.

Julia atau Julia Farhana Marin, 28, berkata, ekoran berdepan fitn4h Lufya dia terpaksa membuat laporan polis bagi mempertahankankan dirinya.

“Kenapa bila dah dekat tarikh perkahwinan baru terj4di semua ini?

“Saya buat laporan p0lis kerana sahabat dan rakan kongsi perniagaan saya diganggu dengan gambar-gambar saya di tempat awam berserta pelbagai fitn4h. Fitn4h besar (berbukti) bahawa saya melakukan sesuatu yang salah di sisi undang-undang. Itu tujuan lap0ran polis dibuat,” katanya.

Julia mend4kwa dirinya jadi mangsa fitn4h

Julia berkongsi perkara itu menerusi hantaran di Instagram miliknya berserta salinan laporan polis bertarikh 7 November 2022 serta paparan tangkap layar perbualannya bersama seseorang dipercayai Lufya.

Dalam pada itu, Julia memberitahu dia pernah cuba berbincang dengan Lufya namun tindakan itu tidak berakhir dengan baik malah difitn4h dengan tudvhan tidak berasas.

Meskipun Dr Che Hafiz menasihati agar tidak berhubung dengan Lufya namun dia tetap berdegil kerana menghormati pelakon itu sebagai ibu kepada anak bakal suaminya.

“Berkali-kali bakal suami nasihatkan supaya jangan berhubung dengannya. Saya deg1l. Saya respon sebab apa? Sebab nak hormati dia dan buka peluang untuknya berbincang dengan saya sekiranya diperlukan”

“Saya tiada masal4h kalau nak berbincang, bagaimanapun saya dih1na. tunang saya terima fitn4h dan hin4an tentang saya. Namun saya masih kata tidak mengapa. Mungkin dia salah faham. Sekarang, secara umum?,” jelasnya.

Berkongsi kekecewaan tersebut, Julia berkata, dia enggan masuk campur dalam kemelut melibatkan Dr Che Hafiz dan Lufya namun keadaan menjadi keruh apabila namanya turut dikaitkan sama.

“Saya tak ada niat untuk terbabit dalam masalah ini. Saya terima masa lalu bakal suami saya. Niat saya mudah, saya nak berbaik tetapi dibalas sebegini”

Lufya dan Hafiz bercer4i pada Jun 2020

“Saya adalah orang yang waras dan saya nak kembali kepada kehidupan peribadi saya,” katanya.

Untuk rekod, Lufya dan Dr Che Hafiz mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 dan mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Laana Haura yang kini berusia lima tahun.

Bagiamanapun pasangan itu bercer4i pada 17 Jun 2020 di Mahkamah Rendah Syarikah Daerah Petaling, Shah Alam, Selangor.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Mstar/achikdia.com