B3rang 4nak Dikec4m Tervk lndividu lni Lepas Kahwin, Ibu Pert4hankan Syifa Melvin, Nak Cakap Burvk, Lihat DuIu Diri

Kecoh Syifa Melvin pempeng4ruh media sosial, akhirnya membuka mulut mengenai lsu perkahwinannya bersama pemain bola sepak, Safawi Rashid yang menerima kec4man netizen baru-baru ini.

“Pada Syifa mereka yang bercakap burvk itu tidak kenal pun saya dan keluarga, mereka sendiri pun tak tahu apa yang mereka cakap”

“Bagi saya, bila berlaku perkara tersebut ia membuat saya kembali berfikir pada satu perkara yang telah saya tetapkan di fikiran iaitu takdir yang sudah tertulis untuk saya bernikah pada 28 November lalu, itu membuatkan saya lebih tenang”

“Saya sudah bersedia dengan kec4man netizen. Saya percaya segala kec4man, c4ci m4ki dan hent4man daripada netizen semua itu adalah takdir yang tertulis oleh Allah untuk saya hadapi semua ini”

“Dengan mengingat kembali takdir Allah, apa pun rasa macam terh4ru, s3dih dan bangga, saya pasti ini semua ada hikmah. Allah sudah merancang segalanya yang terbaik untuk saya,” katanya kepada Gempak.

“Apa orang cakap biarlah, lebih banyak orang c4ci m4ki saya, lebih ramai burvkkan nama saya, itu yang memberi ketenangan dalam hati saya. Jadi untuk mereka nak berkata burvk silakan lah, hikmah itu ada pada saya,” tambahnya.

Terdahulu, turut terkesan dengan kec4man yang dilempar netizen, ibu kepada Syifa turut mengeluarkan kenyataan mempertahankan anaknya itu selain meminta netizen untuk muhasabah diri.

Sementara itu, diminta mengulas mengenai kenyataan berkenaan, Syifa menjelaskan tindakan tersebut merupakan tanda sok0ngan yang diberikan oleh seorang ibu untuk mempertah4kan anaknya.

“Syifa betul-betul tak sangka ibu keluarkan statement mengenai perkahwinan saya dikec4m itu, sebabnya saya dan keluarga kami memilih untuk pejamkan mata dan pek4k kan telinga”

“Bila ibu keluar statement begitu sudah menjadi tanggungjawab dia untuk sok0ng anak-anaknya. Saya ambil masa untuk rep0st semula statement ibu, saya beritahu ibu ada baiknya orang tua bersuara untuk anak-anak mereka”

“Oleh itu nasihat saya, sebelum nak cakap burvk tentang orang minta lihat dulu diri sendiri,” tambahnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: gempak/achikdia.com