“Syukur Tiada Benda Pelik-Pelik Sepanjang Tinggal Di Rumah Ni.” B3kas Pemain Bola Sepak Kedah Beli Rumah Tinggal 30 Tahun Lepas Dapat Restu Ibu Ayah.

Siapa sangka rumah usang yang ditinggalkan selama 30 tahun yang terletak di tengah bandar Alor Setar telah transformasi dengan bermodalkan RM60,000 kini merupakan milik be.kas pemain bola sepak Kedah, Azmeer Yusof.

Tinjauan oleh beberapa pembeli sebelum ini telah membatalkan hasrat setelah melihat keadaannya rumah yang seakan hutan ini.

Malah rumah dulunya digelar ‘berpu.aka’ telah diubah suai dengan cantik ditanah berkeluasan 4,500 kaki persegi. Menurut Azmeer banyak cerita yang menyera.mkan semasa beliau datang melihatnya termasuk pokok sebesar peluk orang dewasa berada di tengah ruang tamu rumah serta tandas yang terlalu gelap gelita kerana pemilik lama tak meletak tingkap.

Beliau nekad memilik rumah itu dengan restu mak ayah penting dan penduduk bertanya dengan penduduk minta pendapat.

Beliau mengeluarkan perbelanjaan kira-kira RM60,000 untuk membaiki kediaman terbabit termasuk membeli barangan kelengkapan lain. Bekas pemain pertahanan itu turut berhabis RM200,000 untuk keseluruhan kos termasuk harga tanah berkenaan bernilai RM140,000.

“Keg.ilaan apakah ini beli rumah yg dah ditinggalkan hampir 30 tahun. Dan agent penjual tanah memberi tahu, saya orang yg entah ke berapa datang tengok tanah tersebut.”

Beli rumah restu ibu ayah

Jiran-jiran sini beritahu, mereka pun tak berani tengok rumah ni. Kalau naik motor lalu sebelah rumah ni, dorang pulas throttle 120km/j .

Ada yang kata melalui tingkap rumah ni ada ‘ mata-mata ‘ melihat. Ada yang kata orang ma.ti dalam rumah ni. Ada yang kata rumah ditinggalkan selama 30 tahun.

Entahlah, saya beli je sebab saya tak pernah ada rumah sendiri. Lagi pun dapat restu mak ayah, so bera.nikan je beli. Lagi pun nak buat macam mana, rumah macam ni je saya mampu beli .
Syukur tiada benda pelik-pelik yang berlaku sepanjang tinggal di rumah ni. Sekarang Alhamdulillah tak perlu menyewa dah.
update terbaru

Transformasi rumah yang ditinggalkan 30 tahun

Selepas

sumber: keluarga.my

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: