Dah TinggaIkan MaIaysia, Kini Sarah Hildebrand Makin SeIamba BeIanja

“Dah nampak macam perempuan sund*l… Tu lah kahwin dengan lelaki warga asing jadi macam tu lah,” itulah komen seorang netlzen yang diterima pelakon Sarah Hildebrand.

Sarah memuat naik komen netlzen tersebut yang memanggilnya ‘perempuan sund*l’ kerana berkahwin dengan jejaka kacvkan Filipina-Amerika, Otto Gillen baru-baru ini menerusi Insta Story miliknya.

“These are words said to a muslim from another muslim. Such a wonderful representation of muslim. One reason why I left and why I’m never coming back to Malaysia. Good riddance,” kata Sarah.

Pada April lalu, Sarah mengambil keputusan untuk mengundurkan diri daripada dunia seni selepas tujuh tahun bergelar pelakon. Bagaimanapun, Sarah tetap lagi menjadi perhatian ramai terutama netlzen yang tidak berhenti memberikan komen hlnaan kepadanya.

Menerusi entri itu, Sarah juga nekad untuk menlnggalkan Malaysia untuk memulakan kehidupan baru di Amerika Syarikat dan tidak akan kembali lagi. Malah, Sarah turut meluahkan rasa kes4l apabila komen tersebut adalah daripada seorang yang beragama Islam.

Dalam satu entri di Instagram, Sarah berkata dia merasakan sangat bertuah kerana diberi peluang untuk berhijrah untuk memulakan kehidupan baru. Sarah juga berharap suatu hari nanti mentaliti rakyat akan berubah serta berharap Malaysia akan menjadi sebuah negara lebih sihat.

Terdahulu, Sarah pernah mencetvskan kntr0versi apabila membuat keputusan untuk tidak bertudung pada Oktober 2020 selepas setahun mendirikan rumah tangga.

Pelakon Sarah Hildebrand meluahkan rasa kec3wa apabila sering menerima komen hlnaan daripada netlzen hampir setiap hari.

Menerusi Instagram Stories, Sarah memuat naik satu komen yang memanggil dirinya ‘perempuan sund4l’ gara-gara berkahwin dengan jejaka kacvkan Filipina-Amerika, Otto Gillen.

Kata Sarah, 32, ini adalah salah satu sebab utama dia menlnggalkan negara Malaysia buat selamanya.

Mula kehidupan baru

Dalam pada itu, pemilik nama lengkap Nur Sarah Marie Hildebrand Asyraf Hildebrand menyatakan dia sudah bermigrasi ke Amerika Syarikat bagi memulakan kehidupan baru.

Pelakon drama Pujaan Hati Kanda ini memberitahu menerusi satu hantaran di Instagram (IG), pada Rabu.

Saya diberkati dan sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk berhijrah dan memulakan kehidupan baru. Saya minta maaf kepada anda yang tidak mahu apa-apa selain menlnggalkan Malaysia. Saya benar-benar faham dan bersimp4ti

Saya harap satu hari nanti Malaysia akan menjadi negara yang lebih sihat dan progresif untuk didiami. Saya harap mentaliti akan berubah supaya orang ramai tidak tertekan hidup sesama sendiri. Saya berharap yang terbaik untuk Malaysia dan rakyat Malaysia.

Sebelum ini, Sarah membuat keputusan mengejvt apabila mengumumkan persaraanya daripada industri seni

Kongsi foto tayang pervt, netlzen soal status perkahwinan Sarah Hildebrand..

Sedar tak sedar, sudah lama tidak mendengar cerita terkini mengenai pelakon Sarah Hildebrand. Kali terakhir dia menjadi bualan warganet adalah ketika membuat keputusan membuka hijab pada 2020.

Menerusi laporan Cari Forum, pelakon berusia 32 tahun itu ada memuat naik sekeping foto berbaju putih yang menunjukkan sedikit bahagian pervtnya yang langsing, baru-baru ini.

Hanya meletakkan em0ji hati berwarna putih di ruangan kapsyen, terdapat individu mengatakan pelakon drama Pujaan Hati Kanda itu semakin berani menunjukkan bahagian tubuh yang tidak dilitupi kain.

Tidak cukup dengan itu, ada juga memberikan komen dengan bertanya mengenai status perkahwinannya apatah lagi sudah tidak kelihatan gambar bersama suami, Otto Gillen.

Bagaimanapun, Sarah dilihat mengambil pendekatan untuk berdiam diri daripada menjawab persoalan netlzen di ruangan komen posting tersebut.

Terdahulu, pemilik nama Nur Sarah Marie Hildebrand Asyraf Hildebrand dan jejaka kacvkan Filipina-Amerika itu berkahwin pada November 2019 namun belum dikurniakan cahaya mata.

Sumber: ohbulan/achikdia.com