Dayah Zubit pengasuh Siti Aafiyah berhenti kerja, Siti Nurhaliza upah gvru jadi penjaga – “Lega ada se0rang cikgu boleh mengajar, buat aktiviti”

SELEPAS mendirikan rumah tan.gga pada Jun lalu, Nur Hidayah Zubit atau mesra disapa Dayah terpaksa menamatkan perkhidmatannya sebagai pengasuh kepada anak penyanyi nombor satu nega.ra Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Siti Aafiyah.

Ujar Siti, 42, dia meng.gantikan Dayah dengan seorang penga.suh ba.haru yang turut berperanan sebagai guru bagi membimbing proses pembelajaran Aafiyah yang kini berusia empat tahun.

“Dalam era pandemik ini seb.enarnya bukan mudah anak-anak kena duduk rumah sahaja. Cuma saya bers.yukur ada ruang untuk buat aktiviti dengan Aafiyah, sekurang-kurangnya Aafiyah tak boring, dalam wak.tu berkurung di rumah ni dia boleh bentuk perkembangannya.

“Selepas Dayah (bekas pengasuh Aafiyah) berhenti kerana berkahwin, kita cari penjaga baharu iaitu seorang guru supaya boleh mengajar dan buat aktiviti bersama Aafiyah di rumah.

“Sedikit lega kerana ada seorang cikgu yan.g menjaga, saya nampak ada perkembangan pos.itif… sebolehnya saya pun tak mahu Aafiyah hanya tumpu pada gajet sahaja, sekurang-kurangnya dia ada aktiviti bers.ama cikgu walaupun saya tiada di rumah,” katanya kepad.a mStar.

ctdk 2Siti bersama suaminya Datuk K dan dua anak mereka.

Untuk rek.od, Dayah yang berke.lulusan dalam bidang kejururawatan bertugas sebagai pengasuh Aafiyah sejak 28 Mei 2018.

Siti ditemui semasa majlis sambutan ulang tahun produk makanan kesihatan Beausiti yang ke-2 dan ke.mpen Stronger 2gether yang diadakan secara maya pada Selasa.

Sementara itu, isteri kepada ahli perniagaan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datuk K ini berkata, pan.demik Cov.id-19 memb.eri banyak hikmah kepadanya, lebih-lebih lagi dia baru sahaja menimang cahaya mata kedua, Muhammad Afwa pada 19 April lalu.

“Alhamdu.lillah Afwa dah nak mas.uk lima bulan… sero.nok dapat tengok anak-anak membesar depan mata sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan ini. Bagi saya ada hikmah atas apa berlaku sebab saya banyak ruang dan masa bersama mereka.

“Walaupun sibuk meeting secara on.line tapi saya boleh tengok anak-anak depan mata… bayang.kan kalau saya kerja macam biasa, balik kerja dah petang memang tak boleh nak pantau sepanjang hari.

“Baru-baru ini saya bawa Aafi.yah pusing-pusing naik kereta sahaja, tapi dia punya teruja dapat tengok b.anyak kereta dan lampu-lampu di jalan… kasihan pula tengok Aafiyah mungkin ter.lalu lama di rumah,” katanya.

siti 2Sambutan ulang tahun ke-2 Beausiti diadakan secara maya.

Bercakap meng.enai Bea.usiti, Siti memb.eritahu sempena ulang tahun ke-2, jenama ma.kanan kesihatan miliknya itu menawarkan diskaun menarik sebagai penghargaan kepada pelanggan atas soko.ngan padu mereka.

Kempen Stronger 2gether merupakan salah satu cara untuk menyo.kong inisiatif Kerajaan dalam Progr.am Imunis.asi Cov.id-19 Kebangsaan (PICK) dengan menaw.arkan promosi untuk mereka yang telah menerima vaksin lengkap.

Promosi istim.ewa ini berla.ngsung dari 16 September hingga 30 September hanya di laman web Bea.uSiti dan tertakluk pada terma dan syarat.

sumber: mstar

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: