Ni baru betul budak normal, tak main phone” – Budak Lagi Dah Pandai Berniaga, Dia Jual Ikan Guppy Seekor RM2

Sudah menjadi kebiasaan bagi budak-budak zaman sekarang dilihat ‘melek4t’ 24 jam dengan handphone bermain game atau media sosial berbanding budak-budak zaman dulu yang lebih gemar aktiviti fizikal.

Namun menerusi perkongsian TikTok pemuda bernama @harifazemi, dia telah menjumpai sekumpulan budak-budak yang dilihat sedang sibuk menangkap ikan di dalam longkang.

Bila ditanya apa yang me.reka sedang lakukan, budak-budak tersebut menjawab mereka menjual ikan guppy dengan harga RM2 seekor. Amboi cekik darah! Hiks!

Dapat duit terus tinggal ikan

Setelah melihat kep4yahan bud.ak tersebut menangkap ikan bersama rakan-rakan, pemuda ini akhirnya memberi mereka RM10 namun tidak membeli ikan-ikan tersebut.

Akibat terlalu gembira menda.pat RM10 dari lelaki itu, mereka tanpa disedari terus meninggalkan ikan yang ingin dijual tadi dan menuju ke kedai. Tudiaa sampai lupa dah ikan…

Namun nasib baiklah merek.a p4tah balik ambil semula ikan-ikan tu lepas pemuda tu ingatkan budak-budak tu.

Video:

“Yess wujud lagi budak-budak tanpa gajet” 

Menjengah ke ruang komen, ramai di kalangan netizen berasa geli hati dengan keletah budak-budak tersebut yang sudah pandai berniaga walaupun di usia ya.ng muda.

Malah ada juga yang menga.takan budak-budak di usia mereka ni memang normal terlibat dalam aktiviti sebegitu dan bukannya hanya bermain game di telefon 24 jam.

Happynya tengok bu.dak-budak ni main sama-sama dengan kawan kan? Rindulah zaman childhood! 

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Lobak Merah

& SinarViral

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah