Ak|bat K0ngsi Foto Bersantai Di Villa Tepi Pantai, Akh|rnya Net|zen Brjaya B0ngk4r Lokasi ‘Rahsla’ S4jat..!

Sebut sahaja nama ‘S4jat’ mesti ramai yang ‘rindu’ dan tidak keruan, tertanya-tanya ke mana hiIangnya usahawan dikenali ramai itu setelah sekian lama menjadi bu.ruan pihak berku.asa.

Baru-baru ini, pemilik nama Muhammad Saj.jad Kamaruz.zaman itu berkongsi beberapa gambar menunjukkan dirinya sedang bersantai di tepi pantai di Instagram.

Berikutan itu, ramai yang mend.kwa bahawa lelaki itu kini sedang bercuti namun loka.sinya masih dirhsiakan.

Dalam pada itu, lelaki berusia 36 tahun itu turut memuat naik beberapa keping gambar sekitar kawasan percutiannya yang dipercayai merup.akan sebuah villa atau resort tepi pantai.

Ntizen cuba menyiasat lokasi S4jat

Berikutan itu, ramai yang cuba meneka lokasi ‘rhsia’ keberedaan pelantun lagu Bobo Di Mana itu.

Menerusi sebuah ‘posting’ di Facebook, seorang ntizen memberi kenyataan telah berjaya memb.0ngkar lokasi ‘villa’ tempat Sa.jat dikatakan sedang bersmbunyi berkenaan.

Di samping itu, individu terbabit turut berkongsi beberapa keping gambar ‘lok.asi’ sebenar sebagai perbandingan dengan gambar-gambar yang diambil dari Instagram S4jat.

Sofa berbelang serupa

Menjengah ke ruangan kom.en, ramai yang memberi jawapan dengan nama lokasi tempat itu namun rata-ratanya sa.Iah.

Bagaimanapun, seorang lagi ntizen tampil memberikan bukti berserta gambar-gambar hasil carian Google, menunjukkan sebuah villa yang terletak di Thailand.

Apa yang mengejutkan adalah kesemua gam.bar tersebut kelihatan mirip dengan lokasi keberadaan Sa.jat, sama seperti yang dikongsi oleh Sa.jat di Instagram.

Dah macam det.ektif, akhirnya jumpa juga lokasinya!

Cari punya cari sampai ke Iubang caclng, akhirnya berjaya juga menemui nama dan lokasi villa yang di.dkwa menjadi ‘persmbunyian’ Sajat.

Villa dimaksudkan itu bernama Villa Maroc Resort Pranburi yang terletak di negara Thailand. Beri.kut merupakan koleksi gambar villa itu yang dikongsi oleh ntizen:

Sama atau tak sama? Korang bandingkanlah sendiri ya. Hebat kan kuasa detektif ntizen, wajar dapat pingat pentauliahan!

Terdahulu, media meIa.porkan walau pun keberadaan Sajat masih lagi menjadi ‘mlsteri’, namun berkemungkinan besar dia berada di Thailand.

Usahawan ini masih belum menyerahkan diri sejak hari pertama diburu pihak ber.kuasa setelah dikenakan wran tngkap oleh Mahka.mah Tin.ggi Syar.iah ekoran kegagaIannya menghadiri pro.siding kes berpakaian wanita pada tiga tahun lalu. sumber viral.cappucinnolatte

sementara itu laporan Sebelum ini,
Sajat bersembu.nyi di Thailand

Kuala Lumpur: Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sa.jat dipercayai sedang bersembunyi di Thailand selepas meng.hilangkan diri susulan waran tangkap dikeluarkan mahk.amah.

Sajat dikenakan waran tangkap selepas g.agal hadir sebutan semula pertu.duhan berpakaian wanita di Ma.hkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.

Sumber memberitahu Harian Metro bahawa, Sa.jat kini sedang bersembunyi di Thailand.

Ditanya bagaimana dia lol.os ke negara jiran itu, sumber itu bagaimanapun tidak mendedahkannya.

Menjadi persoalan sama ada Sajat mengguna.kan laluan tikus untuk keluar dari Malaysia ke Thailand ataupun dia menggunakan pakej perlanco.ngan yang membenarkan pelan.cong asing memasuki negara berkenaan selain kunjungan perniagaan.

Sementara itu, K.etua Po.lis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika dihubungi mengesa.hkan bahawa Saj.at kini sedang berada di negara jiran namun beliau tidak menyatakan neg.ara dimaksudkan.

“Ya dia kini berada di negara jiran. Cuma saya nasihatkan kepada dia pulang dan pergilah ke mahkamah,” katanya kepada Harian Metro.

Harian Metro sebelum ini melaporkan Jabatan Imigre.sen Malaysia (JIM) sudah berkongsi maklumat berkaitan usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat yang didak.wa berkemungkinan sudah berada di luar negara.

Ketua Peng.arah Imigresen Datuk Khairul Dzaimee Daud dilaporkan berkata, bagaimanapun pihaknya tidak akan mendedahkannya kerana dikhuatiri mengganggu siasatan.

Muhammad Sajjad mencetuskan kon.troversi baru-baru ini apabila memuat naik vi.deo mahu keluar daripada Islam selepas menghila.ngkan diri susulan waran tan.gkap dikeluarkan mah.kamah terhadapnya berhubung kes dikendalikan Jabatan Aga.ma Islam Negeri Selangor (Jais) mengikut Seksyen 10, Ena.kmen Jen.ayah Sya.riah Negeri Selangor.

Pada 6 Januari lalu, Nur Sa.jat mengaku tidak bers.alah atas pertu.duhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid Shaee @ Shaii.

Dia dida.kwa melakukan perbuatan itu dalam maj.lis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Bagi perbuatan itu ter.tuduh dida.kwa mengikut Se.ksyen 10(a) Enakme.n Jen4.yah Syar.iah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan hu.kuman tidak melebihi RM5,000 atau penj.4ra tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit kes.alahan.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

sumber: mstar, hmetro

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: