Kefli AF3 Dah Setahun Jadi Penghantar Makanan

Baru-baru ini, nama bek.as peserta Akademi Fantasia musim ketiga, Kefli menjadi perhat.ian ramai selepas ada neti.zen yang terke.jut apabila mengetahui penyanyi itu kini menjadi pengant.ar makanan.

Memetik laporan mStar, Kefli atau nama sebenarnya Mohamed Zulkefli berkata dia sudah setahun menjadi penghantar makanan untuk menyara keluarganya.

Menjana pendap.atan dengan menjadi pengha.ntar makanan, Kefli berkata dia mempunyai seua.h gerai makan Pra.pp Corner di Taman Sri Rampai, Kuala Lumpur sejak 10 tahun lalu.

“Sekarang ni saya bernia.ga di Prapp Corcer, dah lebih 10 tahun di sini. Bisnes agak perlahan waktu Peri.ntah Ka.walan Perge.rakan (P.KP) dulu, saya pun buatlah apa yang patut untuk menjana penda.patan sendiri dengan menjadi penghantar makanan. Saya dah biasa bawa motor, jadi memang tidak ke.kok nak lakukan pekerjaan macam ini,” katanya.

Tidak ma.lu dengan pekerjaan yang dilakukannya itu, Kefli turut memin.ta mereka di luar sana tidak meny.ifatkan pekerjaan sebagai penghantar makanan itu satu kegag.alan.

“Saya tak ada rasa ma.lu sebab bukannya buat benda yang sal.ah, hanya berniat nak bekerja untuk menyara keluarga. Kalau jumpa saya hantar makanan janganlah sampai ter.kejut, macam mana p.ula dengan perasaan rider yang lain?

“Mesti pera.saan mereka tergores juga, anggap saaja menjadi peng.hantar makanan ini sama seperti pekerjaan lain di luar sana,” katanya.

Dalam pada itu, Kefli berkata dia masih berm.inat untuk bera.ksi semula dalam industri seni dan mera.ncang menghasilkan sebuah single, namun akui semakin banyak persa.ingan.

sumber: rotikaya

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: