Hafiz Hamidun hidu bau b4ngkai di lif pejabat, rupa-rupanya ada kucing der|ta s4kit – “Anak dah m$ti, kepala masih dalam perut”

Hafiz Hamidun hidu bau b4ngkai di lif pejabat, rupa-rupanya ada kucing der|ta s$kit – “Anak dah m$ti, kepala masih dalam perut”

Hafiz Hamidun menasihati orang ramai agar berhenti melakukan keke.jaman dengan memb.uang kucing yang tidak berdo.sa.
KEPRIHATINAN penyanyi Hafiz Hami.dun menyelamatkan seek.or kucing terbiar yang terse.ksa me.nahan sa.kit mengundang rasa simp.ati dalam kalangan neti.zen.

Cerita Hafiz atau nama sebenarnya Mohammad Hafiz Hamidun, 37, pada mulan.ya dia ter.hidu bau bus.uk seperti bang.kai di kawasan lif di pejabatnya di Damansara Perdana.

Selepas memerik.sa kawasan sekitar, rupa-rupanya bau bus.uk itu muncul daripada seekor kucing yang sedang menahan kesak.itan akibat kesuk.aran untuk melah.irkan anak.
.
“Saya tengok dia bunt.ing dan nampak anaknya kel.uar tak habis. Malangnya anak kucing tu dah ma.ti waktu tu, kep.ala masih dalam pe.rut.

“Sebab tu la ada bau bus.uk di situ,” katanya ketika dihubungi mStar.
.

Perkongsian Hafiz Hamidun di Instagram miliknya.

Menurut Hafiz dia kemudiannya segera membawa kucing ma.lang berkenaan ke klinik vete.rinar berdekatan untuk melakukan pembe.dahan membu.ang bangkai anak kucing.

Malah Hafiz juga meminta dok.tor meman.dulkan kucing berkenaan bagi mencegah perkara tidak diingini pada masa depan.

“Selepas ini saya mungkin akan bawa balik dulu sementara menunggu jika ada sesiapa berminat untuk adopt.

Saya tengok dia bunting dan nampak anaknya keluar tak habis… malangnya anak kucing tu dah ma.ti waktu tu.

“Saya sendiri sudah ada 11 ekor kucing, jadi saya harap ada pihak yang sedia mem.belanya… jangan risau segala kos peru.batan saya akan tanggung,” katanya.

Ujar Hafiz dia sudah mena.makan kucing berkenaan sebagai ‘Lucky’.

“Saya kena sign borang operation tu, kena letak nama dia. Kebetulan masa di klinik ada juga beberapa orang lain, salah seorang antara mereka cadangkan nama Lucky.

“Saya akan bawa balik sekejap, kalau-kalau ada yang nak adopt Lucky nanti boleh saya bagitahu caranya, mungkin lepas habis full lockd.own ke… tengok situasi.

“So far ada yang dah DM (mesej langsung), tapi rata-rata duduk jauh. Tak apa kita tunggu lagi mereka yang duduk di sekitar Damansara atau Petaling Jaya,” katanya.

Hafiz juga merupakan seorang pencinta si bulu dan mempunyai 11 ekor kucing di rumahnya.

Dalam pada itu penyanyi Belum Termiliki ini, menasihati orang ramai agar berhenti melakukan kek.ejaman dengan membu.ang kucing yang tidak berd.osa.

“Nasihat saya simple saja, kalau be.la di rumah dan kucing selalu keluar merata-rata, eloklah mandu.lkan.

“Tak nak jadi macam ni. Ada yang nak bela, tapi apabila tahu kucing dah bunting, ter.us buang merata-rata. Simpa.tilah kepada makh.luk ini,” katanya.

sumber: mstar