Hargai asal usul, Lisa Blackpink pilih pereka fesyen Thailand… bvsana MV Lalisa buat ramai terpegun

KEMUNCULAN album mini salah seorang angg.ota kumpulan Blackpink pada Jumaat lalu men.dapat perhatian peminatnya yang sudah lama menantikan buah tangan terbaharu daripadanya.

Tidak hanya album itu menjadi perhatian, busana yang dipakai Lisa menerusi m.uzik video si.ngle pertamanya yang berjudul Lalisa turut menjadi tump.uan peminat.

Dalam muzik vide.o itu, Lisa memberikan penghormatan terhadap akar budaya Thailand melalui pakaian dan konsep muzik video itu selain memastikan lagu, tarian dan liriknya menyelit.kan gaya Thailand.

Lisa yang berasal dari Thailand turut memberi idea untuk memakai pak.aian Thailand dalam m.uzik video itu dan gem.bira impian itu terlaksana.

“Saya beritahu saya ingin memakai pakaian tradisi.onal Thailand dalam muzik video Lal.isa dan ternyata hasilnya cukup mengagumkan. Saya benar-benar ingin memberikan penghormatan kepada negara kelahi.ran saya,” ujar Lisa.

613c092a83b72
Lisa ingin mengeteng.ahkan budaya Thailand d.alam muzik videonya.

Busana yang digayakan Lisa juga seben.arnya mendapat sentu.han pereka fesyen terkenal Thaila.nd, Polpat Asa.vaprapha dibawah jenama ASAVA.

Polpat yang juga pengasas jenama fesyen mewah, Moo mere.ka gaun trad.isional Thailand yang unik mengg.unakan kain sutera emas yang meng.agumkan peminat apabila menonton muzik video itu.

Busana tradisional itu lengkap d.engan jubah pa.njang serta skirt min.i berki.lauan emas. Kostu.m buatan tangan itu mendapat inspirasi daripada wilayah Lamphun di Thailand dan turut dihiasi kristal Swarovski.

Polpat memberitahu syarikat pengurusan Lisa, YG Entertainment menghubunginya untuk berkol.aborasi menghasilkan gaun tradisional Thailand itu dengan sentu.han kontemporari.

“Mereka mencari pakaian dengan ciri tradi.sional Thailand kerana Lisa ingin memberi pengh.ormatan kepada negaranya,” katanya.

sumber: mstar

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Borak La Apa Pon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: