Lana Nodin Akui Lebih Selesa Di Amerika Syarikat

Umum mengetahui, minggu lalu pelakon Lana Nodin berkong.sikan mereka sekeluarga sudah selamat tiba di Amerika Syarikat.

Terbaru, menerusi satu perkongsian Lana mengakui dia lebih sele.sa berada di negara di kalahiran suaminya itu apatah lagi mempunyai kebebasan serta tiada diskiriminasi.

Dalam entri tersebut, Lana turut memu.at naik video dilihat lebih bebas mem.beli belah tanpa sebarang sekatan. Ujarnya lagi, di sana mereka diberi pilihan untuk memakai pelitup muka ataupun tidak.

“Orang kata hujan emas di neg.eri orang, hujan batu di negeri sendiri. Tapi maaf ya, quote anda bagi ni, buat masa sekarang saya lebih memilih ‘hujan emas’ (Amerika Syarikat) sebab dah lama tak dapat membeli belah seperti ini,” tulisnya.

Perkongsian Lana itu menda.pat pelbagai reaksi daripada netizen yang seronok melihat di luar negara sangat berbeza dengan Malaysia serta tiada diskrimi.nasi.

Terdahulu, Lana menafikan dirinya anti vak.sin namun menuggu vaks.in yang dihasilkan betul-betul selamat untuk digunakan kerana ia masih dalam proses ujian klinikal.

Lana berkata, dia akan mengambil vaksin di AS bersama suami. Ujarnya, dia ada hak sebagai rakyat Malaysia dan tiada siapa boleh mema.ksanya.


terdahulu, Menerusi satu perkongsian di Instagram semalam, pelakon Lana Nodin memuat naik video mereka sekeluarga sudah selamat tiba di Amerika Syarikat.

Menurut Lana, dia mem.uat naik video tersebut sebagai bukti buat netiz.en yang meng.ecam dirinya tidak akan ber.jaya menaiki pesawat gara-gara belum diva.ksin.

“Ni video khas aku buat untuk yang selalu mengh.ina dan masih menc.aci dan suka buat spek.ulasi sendiri tanpa tanya saya. Ada yang kata oh dia tak lepas airport apa lagi berjaya ke nak balik USA.

“Menghina bahkan ada yang lebih tau pasal USA dari negara yang selalu aku keluar masuk dan negara asal suami aku sendiri. Okay ini vid.eo khas untuk korang, jangan DM aku tanya itu ini, hanya tengok dan nilai sendiri!

“Korang yang di Faceb.ook dan portal yang sibuk mengata aku, sibuk suruh aku balik USA siap halau aku dari negara aku sendiri.. Okay ini aku balik!” tulisnya.

Dalam pada itu, Lana juga berk.ata dia pulang ke Amerika Syarikat dengan cara yang betul dan turut mengatakan tiada ‘kabel’ sehingga boleh sampai ke AS.

“Dari aku apply MTP, buat dokumen yang sah mengikut undang-undang Malaysia dan bertolak ke airport KLIA sampai ke USA, Alhamdullilah perjalanan aku sangat di permudahkan,tiada sebarang diskriminasi atau apa2 masalah!

“Tiada sebarang cable,ni semua kabel Allah SWT dan bile Allah kata kun fa yakun, jadilah ia…siapa kita nak pertikaikan rezeki, ajal dan apa2 pun dari DIA?

“Jadi jangan nak sesuka hati nak jadi polis pen.cen ke, wartawan ke atau doktor yg korang sekarang dok buat di social media sedangkan korang tak tau mana yang sahih dan mana yang RU.MORS!

sumber: rotikaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut: