Miera Liyana Ditudvh Pvnca Per0sak Rumahtangga BiIa Suami Dikatakan Bercer4i Dengan Madunya

Miera atau nama lengkapnya Miera Leyana Kasmi 29, pernah menggemparkan industri hiburan apabila memilih mendirikan rumah tangga bersama ahli perniagaan, Rosland Othman, 49 pada dua tahun lalu.

Bukan hanya memilih lelaki yang memiliki jarak usia 20 tahun dipersoalkan. Malah, belumpun sempat 24 jam bergelar suami isteri, satu video dimuat naik menerusi laman YouTube mendedahkan Miera ‘hidup bermadu’.

Difahamkan Rosland yang juga Naib Presiden Kanan sebuah syarikat gergasi sudah berkahwin dan memiliki tujuh cahaya mata perempuan.

Perkara tersebut dib4ntah secara baik oleh pasangan tersebut dan mereka memberitahu telah mendapat restu dari kedua belah keluarga. Perkahwinan juga tidak disorok malah ketiga-tiga majlis iaitu malam berinai, akad nikah dan resepsi berlangsung dengan gemilang bersama kehadiran ramai tetamu kenamaan.

Selepas dua tahun melayari bahtera rumah tangga, kini timbul dakwa4n yang dikatakan suami Miera dalam proses percer4ian dengan isteri pertama.

Sudah tentu, Miera dituding jari ditudvh punca rumah tangga suami dan madunya berantakan.

“Mana dengar cerita ini? Sejujurnya, saya tidak mahu masuk campur urusan rumah tangga suami bersama madu”

“Tetapi, saya tahu ramai sudah mendengar berita kemelvt rumah tangga mereka”

“Tiada apa yang boleh saya komen dan kongsi, ia tiada kena mengena saya,” katanya kepada BH Online.

Diasak pertanyaan sejauh mana kebenaran suami dan isteri pertama didkwa dalam proses percer4ian, Miera berkata, dia tiada hak menjawab persoalan itu.

“Bagi saya, itu urusan suami dan isterinya, biarlah mereka selesai dengan baik demi kebaikan bersama. Apa yang penting, saya fokus membesarkan anak, Rachel Aisyah yang baru sahaja menyambut ulang tahun pertama pada 16 Mei lalu”

“Rasanya tidak adil pasangan p0ligami bercer4i, tetapi mahu menud1ng jari kepada madu. Apa yang saya tahu, rumah tangga mereka memang berm4salah, tetapi ia tiada kena dengan saya”

“Apapun, keputusan suami dan madu, saya takkan sesekali masuk campur. Itu juga pilihan mereka disebabkan tiada jalan keluar dalam menyelesaikan kemelvt yang berpanjangan,” katanya.

Miera juga menafikan rumah tangga suami berantakan disebabkan berkahwin dengannya.

“Saya tak fikir ia berkaitan dengan saya. Jika tidak berkahwin dengan saya sekali pun, mereka tetap ada masalah”

“Saya juga tidak dapat menjangkakan perkara ini akan berlaku”

“Sudah dua tahun saya dan suami berkahwin, anak pun sudah berusia setahun. Adakah dengar cerita bukan-bukan mengenai saya?,” katanya.

Terdahulu, Miera dan Rosland disatukan dalam ikatan suami isteri pada 26 Julai 2020 dalam majlis pernikahan yang berlangsung di sebuah hotel terkemuka. Mereka memilih mendirikan rumah tangga selepas empat tahun berkawan baik.

Buat pertama kalinya, pelakon Miera Leyana berkongsi foto wajah anaknya selepas setahun bersalin.

Sempena meraikan sambutan ulang tahun pertama puteri sulungnya yang dilahirkan pada 16 Mei tahun lalu, Miera, 29, berkongsi fotonya sekeluarga bersama suami Rosland Othman.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Bh/Achikdia