Ramai Yang Bertanya Siapa Yang Sepahkan Makanan Peniaga Sendiri Atau PBT? Peniaga Bvat Lvahan D4kwa Barang Terabvr 4kibat Digempvr PBT

Disebabkan tiada lesen niaga, perniagaan sepasang suami isteri di hadapan rumah nya diganggu oleh pihak berkuasa.

Nangis kutip makanan atas jalan

Sepertimana yang dikongsikan oleh kaki_panas di Tkt0k, kelihatan barang niaga mereka berterabur di atas jalan.

Sambil membersih kan makanan yang jatuh, kedengaran suara wanita di dalam vide0 menangis teresak-esak mengenangkan nasib diri pada hari itu, bukan sahaja bakal diambil tindakan. malah turut mengalami kerugian kerana semua jualan nya tidak dapat diselamatkan.

Mengamvk tapak niaga ‘diganggu’ pihak berkuasa

Menurut pemilik akaun, video tersebut diperoleh dari ‘group’ Whats4pp yang mana kejadian itu dipercayai berlaku di Johol, Kuala Pilah.

Niaga depan rumah je

Sementara itu, dalam perkongsian lain pula menyaksi kan detik kekecohan berlaku, bilamana suami kepada wanita berkenaan mengamuk selepas mendapati bakal berdepan tindakan, walhal hanya be rniaga di hadapan rumah.

“Sepatutnya diberi peluang”

Ramai beranggapan bahawa tindakan pihak ber kuasa itu tidak wajar kerana sudah melampaui batas.

“Rasanya suami dia jatuhkan”

Pun begitu, ada yang memaklumkan bahawa tindakan membuang makanan ke jalan itu bukan lah dilakukan oleh pihak berkuasa tetapi peniaga lelaki itu gara-gara berang diterjah sebegitu.

Walau bagaimanapun, tiada sebarang laporan atau makluman dikeluarkan oleh mana mana pihak bagi memperjelaskan video yang tular itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni

SUMBER: kaki_panas/Redaksi/awat