Ramai Yang Tvduh Dj Wong Yang HiIang Dan Lafaz C3rai Live Hanyalah Gimik Kerana Kembali Bersama

Selepas hampir tiga bulan menyepi, pasangan DJ Wong dan DJ Sal yang pernah mencetvskan kntr0versi kerana kisah kehilangan dan percer4ian mereka kembali bersiaran secara dalam talian di Facebook (FB) sejak malam kelmarin.

Kemunculan secara langsung pasangan terbabit menerusi FB ‘Sal Bollywood’ itu menimbulkan pelbagai persoalan terutama buat peminat berikutan beberapa kntr0versi yang terpalit dalam hubungan mereka.

Terdahulu, DJ Sal, 43, malam kelmarin membuat pengumuman secara langsung dalam FB yang meminta peminat menantikan kemunculan tetamu istimewa jam 10 malam.

Teka-teki tetamu undangan terbabit yang dianggap sebagai satu kejvtan buat peminat akhirnya terjawab apabila lelaki berkenaan yang tampil sedondon berpakaian serba hitam dengan DJ Sal adalah suaminya iaitu DJ Wong.

Kemunculan pasangan itu menimbulkan pelbagai re4ksi dalam kalangan peminat mereka sendiri dengan ada antara mereka gembira dengan hubungan yang kembali bertaut semula malah ada juga yang pelik kerana status suami isteri berkenaan.

Menjelaskan perkara berkenaan DJ Sal berkata, dia sudah merujuk isu yang timbul antara mereka termasuk ahli keluarga sendiri dan bijak pandai agama yang kemudian memaklumkan apa dilafazkan suaminya sebelum itu tidak sah.

“Selain diri saya yang ketika itu sedang ‘uzvr’, keadaan suami juga tidak dalam keadaan berfikiran secara wras sehingga memksa dia melaf4zkan cer4i terhadap saya”

“Banyak kisah berlaku dalam perhubungan kami namun saya terpaksa mengunci mulut kerana perlu menjaga hati ramai pihak selain ia terlalu peribadi untuk dikongsi secara umum,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Ditanya sama ada kntr0versi sebelum ini sengaja dicipta untuk meraih populariti atau publisiti demi kerjaya, DJ Sal berkata mereka berdua bukan insan terlalu terdes4k berbuat demikian untuk mencari rezeki.

“Ada yang mendkwa semua yang berlaku sebelum ini hanya glmik namun ingin saya tegaskan kami tidak sesekali akan mempertaruhkan hubungan dalam rumah tangga semata-mata untuk meraih populariti”

“Biarlah apa saja orang mahu cakap namun hanya kami sendiri, ahli keluarga dan sahabat yang lebih mengetahui apa sebenarnya berlaku selama ini,” katanya yang berterima kasih dengan keluarga kedua-dua pihak yang banyak memberi sokongan moral dan merestui kembali hubungan mereka.

Menurutnya, dia dan suami kembali tinggal bersama sejak Aidilfitri lalu dan DJ Wong pulang ke rumah mereka dalam keadaan kelirv selepas tiga hari melafazkan cer4i melalui rakaman video di FB.

“Suami ketika itu pelvk dan menangls sambil memberitahu yang dia sebenarnya dalam keadaan kelirv dan tidak dapat berfikir secara w4ras”

“Malah, selepas kejadian itu suami memberitahu yang dia semakin sayang kepada saya dan harap orang ramai beri peluang kepada kami untuk menyelesaikan beberapa isv,” katanya yang mengakui DJ Wong masih menerima raw4tan secara perubatan Islam.

April lalu, DJ Wong dilaporkan ‘ghaib’ ketika berada di rumah mereka di Taman Ria Mesra 2 sebelum lelaki berkenaan muncul bersiaran secara langsung melalui FB dan melafazkan cer4i tal3k tiga terhadap isterinya seminggu selepas kehilangannya.

Sebelum ini,

DJ Wong tak hilang, laf4z cer4i tal4k tiga terhadap DJ Sal

Misteri kehilngan DJ Wong sejak tujuh hari lalu terungkai apabila lelaki terbabit muncul bersiaran secara langsung melalui Facebook (FB) tengah malam tadi dengan berbaju Melayu biru muda.

Dalam siaran langsung yang berdurasi 15 minit itu, DJ Wong atau nama sebenarnya, Noor Aziz Johari, 53, meminta maaf dan bersumpah di hadapan al-Quran.

Dia menyatakan yang dia sihat serta selamat dan meminta semua pihak menghentikan pencarian namun tidak mendedahkan lokasi sebenar keberadaannya.

DJ Wong yang sesekali kelihatan menangls kemudian mendedahkan yang dia keluar rumah dengan kerelaan hati kerana berdepan masalah peribadi dengan isteri yang dikenali sebagai DJ Sal.

Dia turut memanjatkan rasa syukur kerana walaupun hanya berbekalkan RM2.70 serta telefon bimbit, namun dia masih sihat dan dapat berbuka puasa di tempat yang selamat.

Lelaki terbabit pada akhir siaran langsung turut melafazkan cer4i talal4k tiga terhadap isterinya dan mengumumkan kepada pengikutnya yang dia tidak akan muncul lagi di FB selepas ini.

DJ Wong dikatakan menghilangkan diri selepas keluar melalui pintu belakang rumahnya di Taman Ria Mesra 2 di sini, jam 9.30 malam Rabu lalu.

Kehilangannya itu menlmbulkan persoalan kepada peminat dan juga ahli keluarga kerana dia dikatakan keluar sehelai sepinggang selain telefon bimbit dimatlkan.

Sementara itu, DJ Sal yang turut membuat siaran langsung di FB menyifatkan lelaki terbabit sebagai dayus berikutan tindakannya menghilangkan diri dan melafaz cer4i terhadap dirinya secara langsung di FB.

DJ Sal juga berulang kali menyatakan yang dia enggan mengaibkan lelaki terbabit dan hanya meminta DJ Wong menunggu urusan selanjutnya di mhkmah.

Pasangan itu sebelum ini aktif bersiaran secara dalam talian di FB ‘DJ Wong And Sal Bollywood’ yang kini mempunyai hampir 100,000 pengikut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber: Hm/achikdia.com