Sangat Aneh, Baru Saja KeIuar Penj4ra 7 Hari, EmiIia Terkejvt Bek4s Svami laitu SaIah Seorang PemiIik NAZA Mahu Tvntut Harta Darinya

Emilia Hanafi bersama peguam hadir ke Mahk4mah Syariah Wilayah Persekutuan bagi mendengar sebutan tuntutan harta sepencarian daripada bekas suaminya yang juga merupakan seorang ahli perniagaan terkenal.

Difahamkan, tuntutan tersebut dibuat oleh pihak pIaintif pada 17 Mac lalu. Meskipun ia dijadualkan berlangsung hari ini, namun kemudiannya ditunda pada 19 Julai pula.

lni agak aneh…biasanya bekas isteri tapi kali ini bekas suami yang tuntut dulu.

Begitulah respon peguam defendan, Datuk Khairul Anwar Rahmat ketika ditemui media sebentar tadi.

Ujarnya, kehadiran Emilia sekali gus membetulkan tanggapan sesetengah pihak bahawa ibu tiga anak tersebut meletakkan kepercayaan terhadap kedudukan dan kewibawaan mahk4mah tersebut.

7 tahun sejak kami berplsah, saya tidak failkan apa-apa…saya terkejut menerima tuntutan harta sepencarian dari pIaintif.

Dalam pada itu, Emilia Hanafi akui terkejut sebaik dimaklumkan mengenai tuntutan harta sepencarian itu. Walhal sejak berplsah pada Mac 2016, wanita berusia 43 tahun ini tidak pernah failkan sebarang tuntutan terhadap pihak bekas suaminya.

Difahamkan, harta yang ingin dituntut adalah melibatkan rumah keIamin sepanjang tempoh perkahwinan mereka.

Butiran itu dikongsikan oleh aktivis masyarakat, Mona Din yang turut mengiringi Emilia di mahk4mah syariah slang tadi.

“Saya tanya Emilia, harta apa yg beliau nak tuntut dari you?”

“Rumah keIamin kami dulu Serene Kiara di Hartamas. Dua rumah berkembar yg di cantum menjadi sebuah. Satu rumah nama dia. Satu rumah lagi nama nama emila + nama dia.”

“So dia nak tuntut hak sepenuhnya 100% ke atas rumah keIamin kami yg di kongsi dua nama tu… Ohh really? You pule tuntut apa? Saya dah 7 tahun bcer4i, tapi saya tak buat tuntutan harta sepencarian pun puan Whattt??? You beng0ng apa tak tuntut harta sepencarian Milia. Tu hak you kot . Lepas ni you kena buat. Kang aku sekeh emila”

Keslan Emilia sambut birthday dalam penj4ra haritu…siapa sangka, cinta yang bermula dari sekolah boleh berakhir macam ni.

Mona Din turut mengajak untuk sambut birthday hari ini, susulan wanita berkenaan masih di dalam penj4ra ketika tarikh ulang tahunnya pada 30 Jun lalu.

Ketika berbual sekali, Emilia Hanafi turut buka cerita bahawa bekas suaminya itu adalah cinta pertama ketika di bangku sekolah dahulu.

Belum terfikir soal pengganti, sebaliknya dia hanya mahu fokus terhadap anak-anak serta selesaikan urusan di mahk4mah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Kd/Malaysiagazette/achikdia.com