Sedikit B0ngkak Dan Tiada K0mpromi, 1 Sen Pvn Tak Nak Rvgi, Chef Ammar Bagitahu Tujvan Dia Kenakan Caj Tambahan Kalau Nak Bungkus Makanan Di Kedainya

Secara Umumnya, harga tambahan dikenankan untuk ‘tapau’ makanan yang tidak dapat dihabiskan di kedai makan atau restoran biasanya akan dikenakan di sesetengah premis makanan, termasuklah di restoran makanan Arab yang popular pada Ramadan lalu milik Chef Ammar.

Dengan menerusi satu akaun Facebook miliknya, tukang masak selebriti berdarah Palestin itu menjelaskan sebab kenapa ada nya caj tambahan itu dikenakan kepada setiap pelanggan yang mahukan makanan mereka yang belum habis dibungkus dan dibawa pulang.

Melalui penulisannya, dia menegaskan bahawa penyediaan bekas plastik merupakan penambahan kos dalam pengoperasiannya, termasuklah bekas-bekas kecil untuk kuah dan juga salad.

“Apabila kami mengenakan caj tambahan untuk bungkus bawa balik (take away), ramai yang ‘bersuara’”

“Tolonglah, bekas yang saya guna itu juga menggunakan duit (dan) kami terpaksa membuat lebih kerja untuk membungkus kesemua makanan yang dibungkus itu.” Jelasnya

“Saya tidak ‘buat duit’ (untung) pun daripada bekas bungkusan itu. Harap anda faham kos makanan dan semua yang berkaitan. Terima kasih,” luahnya dalam kenyataan tersebut.

Menjelaskan lagi, tujuan beliau untik menulis dan memuat naik hantaran itu adalah untuk tidak mengeruhkan lagi keadaan dengan harapan para pelanggan memahami mengenai setiap kos yang diperlukan.

Seperti yang semua tahu, Chef Ammar dan menu nasi Arabnya menjadi buah mulut rakyat Malaysia pada Ramadan baru-baru ini hingga ramai yang sanggup beratur berjam-jam lamanya untuk membelinya.

Video sebelum ini:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber: Facebook Chef Ammar/awattsyeikhh/Achikdia