Sekali Ini Komen Padu Mona Allen, Ada Yang Sok0ng Iqram Cek1k Betul2

Pendedahan pelakon Mona Allen yang mendakwa dirinya sengaja dicek1k oleh Iqram Dinzly ketika menjayakan penggambaran drama lakonan mereka, Hati Yang Dikhi4nati semalam menerima pelbagai respons daripada netizen.

Walaupun mengakui dirinya banyak kali dicek1k oleh Iqram yang dilabelkan Mona sebagai lelaki ps1ko, namun netizen mendakwa kejadian tersebut hanyalah gim1k dan publisiti untuk melariskan drama mereka.

Memberi respons terhadap kec4man netizen, Mona menerusi InstaStorynya berkata, terpulang kepada netizen untuk menentukan sama ada kejadian cek1k yang menimpanya benar atau p4lsu semata-mata.

Pun begitu ujar Mona, 37, dia tidak dapat menerima pandangan sesetengah pihak yang seakan-akan bersetuju atas tindakan Iqram betul-betul mencek1k lehernya supaya watak pelakon itu dapat dihidupkan dengan baik.

“Komen paling cerdik pandai dari seseorang, dia cakap mestilah kena buat betul-betul untuk hidupkan karakter mamat (Iqram) tu. Apa? Apa? Serius lah adik?” soalnya.

Jelas isteri kepada pelakon dan pengarah Pekin Ibrahim itu, apa yang dinamakan sebagai lakonan mestilah dilakukan secara olok-olok dan tidak perlu melakukan sesuatu babak dengan betul terutamanya jika melibatkan tindakan berb4haya.

“Ini namanya lakonan, tak perlu buat betul-betul. Kita manusia ya, ada rasa s4kit. Lakonan ada teknik yang perlu dipelajari untuk nak menampakkan babak itu ‘real’.

“Kalau kena buat betul-betul, ramailah artis m4ti, ced3ra dan lupus di muka bumi ini. Bayangkan kalau buat babak bnvh, kena buat betul-betul? Adoi, tak boleh terima lah mentaliti sesetengah manusia,” luahnya.

Semalam, dunia hiburan kecoh selepas berlaku per4ng mulut antara kedua-dua pelakon itu menerusi Instagram masing-masing apabila Mona mendakwa Iqram mencek1knya dengan sengaja ketika di set penggambaran.

Bukan sekali dua bahkan berkali-kali Iqram didakwa melakukan perbuatan tersebut sehingga membuatkan Mona menanggung kes4kitan akibat dicek1k.

Kekecohan insiden tersebut pantas menarik perhatian ramai termasuklah penyanyi rap dan aktivis, Daddycap yang memberi ulasan selepas diminta netizen berbuat demikian.

Kata Daddycap atau nama sebenarnya Ariz Ramli, dia percaya pertengkaran yang berlaku antara Mona dan Iqram adalah rekaan semata-mata daripada pihak produksi untuk viral dan mempromosikan drama tersebut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: KOSMO! ONLINe