Bilik Rahsia Ozlynn Persis Kedai RVncit, Hanya Mak-Mak Mengerti Keseronokan Ini

Bilik rahsia Ozlynn persis kedai runcit, hanya mak-mak mengerti kesero.nokan ini. Benar tu bila di dapur pen.uh pelbagai barangan mem.asak, cukup senang hati golongan ibu. Mana tidaknya ruang dapur merupakan ruang.an yang sentiasa digunakan dan paling penting dalam sesebuah rumah.

Bila barangan keperl.uan harian untuk sekeluarga sentiasa tak perlulah asyik nak be.rulang alik ke kedai atau pasaraya.

Seperti mana yang dikon.gsi oleh Ozlynn tentang bilik rahs.ianya, seme.mangnya menarik perhatian peminatnya. Mana tidaknya di dalam rumah mereka mempunyai ruang ‘rahsia’ yang menyimpan pelbagai jenis ba.rangan rumah.


Bilik Rahsia Ozlynn Persis Kedai Runcit

“Siapa tahu bilik rahsia aku nih, memang dor.ang akan selongkar. Ni baru sete.mpat, kalau pusing kiri su.su penuh, biskut melambak, kuih dan muih beraneka macam. Makanlah jangan hanya di pandang.

“Tisu tandas? Tisu dapur? Air zam2 pon ada. Selalu yang datang kalau perlukan bekal me.mang akan masuk bilik rahsia ni, beras basmathi? Wangi? Biasa? Pun ada. Milo? Horlicks? Black coffee? White coffee? Organic sugar? Gula pasir? Maggi?? Ada ruang khas dalam almari.


Senang Siapa Terd.esak, Memang Mereka Tahu Nak Selo.ngkar Di Mana

“Beritahu nak ra.men? Maggi kari? Bihun pama? Eh banyak jenis, senang siapa tersedak atau terdesak kawan-kawan atau adik beradik. Memang diorang tahu nak selongkar mana.

“Ni la syurga aku, hanya yang suka masak akan rasa pera.saan aku ni. Nak syampu ke pencuci baju ke. Me.mang mudah kena rembat, yang penting sebelum ambil kena ucap alha.mdulillah dan doa dulu untuk keluarga aku. Yang ni memang aku paksa.

“Kaum hawa memang akan doa nak ruang ni. Aku doa.kan semoga korang semua dilimp.ahkan reze.ki yang tidak disangka-sangka.

“Paling pen.ting bila ada rez.eki jangan lupa ‘orang tepi’,” luah Ozlynn.

Keluarga besar Ozlynn dan Johan.

Temp.oh Peri.ntah Ka.walan Perg.erakan dilanjutkan sehingga 14 April. Berita ini sudah tentu menimbulkan pelbagai reaksi di kalangan masyarakat. Tetapi percayalah apa yang dilakukan kerajaan buat masa ini adalah untuk mengawal keadaan supaya keadaan bertambah baik.

Setiap kali mak,ayah rasa tert.ekan dengan situasi sekarang, cuba fikirkan seje.nak tent.ang kes.usahan orang lain. Yang terpa.ksa meni.nggalkan kelu.arga demi tugas, yang dipe.njarakan lalu terputus langsung hub.ungan dengan dunia luar dan juga pemb.antu rumah yang tingg.alkan suami, anak dan keluarga semata-mata untuk mencari se.suap nasi.

Tidak keting.galan seperti artis lain, Ozlynn isteri kepada pelawak, Johan, dan kelua.rganya menyeru orang ramai untuk tinggal di rumah sepanjang tempoh PKP ini menerusi posting di akaun Insta.gramnya.

Ikuti perkongsian, Jozlynnhanania :

Saya.ngi keluarga kita… Jujur sekarang paling terkesan sebab tak dapat jumpa mak, abah, popo adik beradik, anak buah. Sedih sangat… Masa ini barulah rasa pengor.banan maid… Yang mer.antau jauh tinggal mak, ayah anak-anak selama 2 tahun…

Dirinya terke.san kerana sepanjang tempoh PKP, dia tidak dapat bert.emu dengan ahli keluarga. Situasi ini sec.ara tak langsung membuatkan Ozlynn terbayang kesedihan pembantu rumahnya yang telah berjauhan dengan keluarga sejak sekian lama.

Selepas itu mereka pula perintah berkurung dekat umah kita… Apalah perasaan mereka kan… Kita yang baru berapa hari duduk di rumah sud.ah macam caci.ng kepa.nasan sibuk nak keluar… Mereka ber.tahan sebab untuk family… So se.karang aku mula rasa, jujur Dorthy adal.ah family aku… Walaupun dia pernah ca.kap dia lebih rapat dengan aku dar.ipada family dia…
Teruskan Ber.tahan

Selain itu, setelah me.ningg.alkan keluarga, pemb.antu rumahnya berbak.ti pula pada keluarga Ozlynn dan dalam masa yang sama isteri Johan turut berkongsi dia pernah berjanji dengan pemba.ntu rumahnya, yang dia akan memb.awa Do.rthy (pembantu rumah) untuk berjum.pa keluarga. Tetapi tidak kesampaian kerana patuh kepada seruan kerajaan.

Aku selalu pes.an jangan lupa doa untuk famil.y you tau… Dan aku akan jag.a dia… Baru saja nia.t bulan Januari hari itu… Beritahu dia hujung bulan tiga, saya free… Kita balik kampung you tau Dorthy… Sekarang tak dapat… dia cakap tak apa… Kita doa untuk mereka ok maam.. 😢

Guys!! Plea.se bertahan ok.. Kalau Dor.thy boleh, aku percaya kita juga boleh…

#familyhananiasygkamu

Dalam masa yang sama, family hana.nia turut meray.u orang ramai untuk tin.ggal di rumah sepa.njang tempoh PKP ini m.enerusi video yang turut dimuatnaik.

Sumber: Jozlynnhanania

SUMBER: MINGGUAN WANITA
PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.