SeteIah K3s Datuk Addy Kana Tentang Perjvdian Dalam Talian Dan Dagangan Mata Wang Kript0 Senyap Tiba2, Kini DiIihat lsterinya Tenang Sh0pping LV Macam Biasa

Isteri kepada ‘Datuk Addy Kana’, Alyaa Syuhaila menjalani kehidupan ‘mewah’ seperti biasa walaupun sejumlah wang tunai miliknya dan syar!kat kini menjadi milik kerajaan.

Berdasarkan lap0ran Bernama, wang tunai itu did4kwa diperoleh melalui hasil daripada aktiviti har4m iaitu perjvdian secara dalam talian dan dagangan mata wang kript0 tanpa Iesen sah.

Menerusi beberapa perkongsian di InstaStory, wanita berusia 35 tahun itu dilihat berada di tempat duduk penumpang belakang dalam kereta miliknya dipercayai menuju ke pusat beli-belah Suria KLCC di ibu negara.

Selain itu, rakaman InstaStory lain turut memaparkan wajah ceria Alyaa sambil membeli-belah di sebuah butik jenama mewah dengan memilih aksesori terbaik untuk digayakan.

Selesai membeli di butik mewah

Selepas selesai membayar, dia menerima ‘paper bag’ barangan yang telah dibeli sebelum mula beredar dengan melambai-lambai kepada pekerja butik tersebut.

Semalam, Bernama melap0rkan wang milik Alyaa berjumlah RM353,723.81 dan wang RM75,846.82 milik syarikatnya, Nine Nine International dilvcut hak kepada kerjaan.

Timbalan Pendkwa Raya Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) Nik Haslinie Hashim selaku pemohon memaklumkan bahawa Alyaa sebagai resp0nden bersetuju harta tersebut diserahkan kepada kerajaan.

Peguam Nur Fatin Najwa Ahmad Zainol yang mewakili Alyaa berkata anak guamnya itu bersetuju untuk item-item tersebut diserahkan kepada kerjaan.

Sumber: Instagram Alyaa Syuhaila, Bernama