SeteIah Lama Menyepi, Akhirnya Uji Rashid D3dah Keadaan Terkini Anaknya Cico

Penyanyi popular era 70-an, Uji Rashid meluahkan rasa syukur apabila keadaan kesihatan anaknya, Cico bertambah baik selepas dipercayai diberi r4cun oleh rakan-rakan.

Perlahan dari segi percakapan

Pada bulan April 2018, Uji pernah melahirkan rasa kes4l dengan penularan berita berkenaan keadaan anaknya Cico yang dikatakan b1su dan bvta huruf.

Menurut Uji, dia ger4m apabila cerita itu timbul dan sengaja diadakan-adakan oleh segelintir pihak tidak bertanggungjawab.

Saya mengakui Cico ada mengalami masalah selepas diani4ya kawan-kawannya. Secara fizikalnya keadaan Cico okay. Memang dulu dia susah untuk bercakap, tetapi sekarang sudah ada perkembangan positif. Dia seperti budak-budak baru belajar.

Dulu langsung tidak boleh kenal diri dan mengeja namanya. R4cun itu beri kesan terhadap ot4k, org4n dalaman dan kot4k suaranya.

Menerusi laporan Harian Metro, Uji Rashid memberitahu secara keseluruhan keadaan Cico pada masa ini semakin baik. Namun, anaknya itu masih perlahan dari segi percakapan.

Sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) selama dua tahun, keadaannya makin okey. Cuma percakapan dan pertuturan tak lancar. Kadangkala dia masih ingat-ingat lupa apa yang berlaku. Namun semakin hari keadaannya semakin baik. Syukurlah.

Terdahulu, Uji turut membawa Cico menjalani raw4tan perubatan Islam. Sebagai ibu, Uji sentiasa berdoa agar mereka yang menganiaya anaknya itu dapat segera bertaubat atas kesalahan mereka.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Hm/Ob/achikdia.com