SeteIah Siti Kasim Tak Senang Dengan Komen PU Riz, Ustaz Izhar Ariff PuIa Sovnd Pedas Buat Siti Kasim

Profesor Madya UKM setuju dengan nasihat yang PU Riz berikan dan menitip pesanan mendalam buat Siti Kasim di media sosialnya.

Teguran pedas Siti Kasim kepada PU Riz, mengenai nasihat yang dikongsikan oleh pendakwah ini di Insta Stories-nya agar tidak menyebarkan foto tidak menutup aur4t Allahyarhamah Adibah Noor baru-baru ini menjadi bualan hangat warganet di media sosial.

Hal yang tular ini mendapat perhatian Timbalan Dekan Jaringan dan Alumni Fakulti Pengajian Islam Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Datuk Dr. Mohd Izhar Ariff.

Setuju Dengan Nasihat PU Riz. Menerusi entri yang ditulis ustaz Izhar di Instagram, beliau mengatakan nasihat yang dititipkan oleh Haris Ismail kepada orang ramai di media sosial pendakwah tersebut adalah betul dan berlandaskan ajaran Islam.

“Semoga kakak Siti ni dapat HIDAYAH ALLAH… Betul lah tu apa yang PU Riz nasihat sebab Islam suruh kita jaga AlB arwh..” Tulisnya.

Mendoakan Siti Kasim Dapat Hidayah

Dalam pada itu, ustaz Izhar juga mengingatkan Siti Kasim agar tidak lupa bahawa satu hari nanti manusia yang hidup pasti matl dan memerlukan titipan doa dari orang.

Profesor dari universiti terkemuka tanah air ini juga menitipkan doa, dan berharap agar peguam tersebut mendapat cahaya hidayah.

“Kenapa lah akak ni mar4h-mar4h.. Nanti cepat TUA tau… Ingat kak, suatu hari nanti kita akan MATl.. Masa itu kita perlukan DOA orang.. Saya akan selalu DOAKAN akak dapat HIDAYAH..” Coretnya.

Sekadar info, Allahyarhamah Adibah Noor menghembuskan naf4s terakhir di Hospital Gleneagles pada 18 Jun 2022 akibat menghidap k4nser 0vari tahap empat.

Susulan sebelum ni,

Berikutan itu, pendakwah bebas PU Riz berasa terpanggil untuk memberi teguran kepada orang ramai agar tidak berkongsi foto Allahyarhamah yang tidak menutup aurat.

Namun begitu, ada yang kurang senang dengan nasihat yang diberikan kepada suami kepada artis terkenal Neelofa itu termasuklah peguam dan juga aktivis, Siti Kassim.

Perkara itu diluah peguam penuh kontr0versi itu di laman Twitter di mana dia telah memuat naik teguran Haris dan meminta agar pendakwah itu ‘ambil kisah’ hal sendiri serta mendiamkan diri sahaja.

Siapa dia ni? Dia patut jaga hal sendiri dan diam sahaja! Dia ingat dia sudah punya tempat di syurga.

Sememangnya sangat lantang bersuara di media sosial, Siti Kasim sebelum ini ada meluahkan rasa sedlh dan terkesan dengan pemergian arw4h Adibah Noor yang dianggap sebagai seorang yang baik dan berbakat besar.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen rata-rata bersetuju dengan pendapat Siti Kasim dan ada yang meminta PU Riz agar menasihati isteri sendiri agar tidak terlalu menunjuk kekayaan dan kemewahan di media sosial.

Namun begitu, ada juga yang bersetuju dengan teguran PU Riz dan berharap netizen dapat mengambil iktibar di atas apa yang telah terjadi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : beautifulnara/achikdia.com