Siti Kassim Tak Senang Dudvk Dengan Nasihat PU Riz Minta Jaga Aur4t Adibah Noor

Pemergian penyanyi Adibah Noor mengejutkan dunia hiburan kerana perginya akibat kanser ovari tahap empat yang tidak diketahui ramai.

Dalam pada ramai bersedih dan mengucapkan takziah, muncul pula komen-komen jahat menghina Allahyarham yang dikatakan tidak menutup aurat hingga ke akhir hayat.

Justeru, pendakwah bebas Pencetus Ummah (PU) Haris Ismail atau PU Riz yang juga suami kepada selebriti terkenal Neelofa menegur orang ramai supaya tidak berkongsi foto penyanyi itu ketika tidak menutup aurat.

“Saya mohon kepada semua yang mengenali arwah, minta jasa baik agar tidak kongsikan gambar arwah yang tidak menutup aurat. Cukup sekadar sedekah Al-fatihah”

“Jangan kita sebarkan perkara yang tidak perlu. Pesanan ini khas buat diri saya yang sering terlupa sekian. Salam,” tulisnya di Instagram yang dipetik dari mStar.

Bagaimanapun, ada yang kurang menyenangi teguran diberikan PU Riz itu, antaranya termasuklah peguam dan aktivis Siti Kassim.

Ciapnya di Twitter, dia menasihati ada baiknya PU Riz tidak mengulas isu itu dan menjaga tepi kain sendiri sahaja.

“Siapa dia ni? Dia ingat dia dah ada tempat di syurga?” ciapnya.

Ciapannya itu mencetuskan beberapa reaksi di kalangan warganet. Ada yang tidak bersetuju dengan kata-katanya, ada juga yang menyindir PU Riz tidak layak memberi nasihat berhubung isu berkenaan.

Salahkah apa yang disampaikan PU Riz itu?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:cari/achikdia.com