SitiBainun Luahkan Bahawa Dulu Ramai 0rang Yang Menyokong Beliau

“Kalau ada tohmah4n, mesti ada orang yang sokong. Ramai orang yang sokong saya, yang sokong apa yang saya buat” katanya apabila ditanya oleh Uyaina dalam satu temubualnya dahulu.

Baru-baru ini tular semula sedutan video siaran program Wanita Hari Ini (WHI) siaran 30 Julai 2020 yang dimuat naik pengguna TikTok.

Video itu menjadi perhatian ramai apabila pelakon dan pengacara, Uyaina Arshad men1nggalkan komen meluahkan rasa se.dih dan ses4l apabila mengenang kembali momen temubual tersebut.

Dalam video itu, Uyaina yang bertindak sebagai pengacara program WHI menemubual pengasas Rumah Bonda Siti Bainun Ahd Razali, yang hadir sebagai tetamu jemputan di episod yang membincangkan topik Berkorban Apa Saja itu.

Antara soalan yang diajukan adalah bagaimana Bainun mengenepikan segala t0hmahan yang dilemparkan kepadanya.

“Tetapi, untuk kekal istiqomah, kekal konsisten melakukan apa sahaja kebaikan yang kita lakukan sekarang ini sebab bisikan syait4n itu nyata”

“Tapi, bagaimana sebenarnya Bainun mengenepikan segala t0hmahan, kata-kata neg4tif dan burvk yang dilemparkan kepada Bainun?”

“Dan untuk memastikan yang anak-anak jagaan Bainun ini juga masyarakat yang mendapat kebaikan daripada perbuatan Bainun ini terus dapat dijaga?” katanya.

Bainun kemudiannya menjawab pertanyaan itu dan memaklumkan bahawa ramai yang menyokongnya.

“Kalau ada tohmah4n, mesti ada orang yang sokong. Ramai orang yang sokong saya, yang sokong apa yang saya buat”

“Jadi, kenapa saya nak kena fikir apa yang orang cakap. Kekuatan saya, anak-anak saya. Anak-anak saya yang OKU, setiap kali bangun pagi, senyum”

“Nak tidur, senyum. Takkanlah saya nak sed1h. Pagi-pagi saya bangun, saya cari dia. Tidur dengan saya. Itu kekuatan saya pagi, petang, siang, malam. Kalau saya tak tengok muka dia, tak boleh,” katanya.

Pada ketika itu, Bainun juga menjelaskan mengenai tiga anak-anak OKU di bawah jagaannya termasuklah remaja perempuan Sindrom Down, Bella yang disahkan sebagai m4ngsa de.ra.

“Bella, Tulus, Jiwa. Bella saya baru ambil tiga minggu lepas,” katanya.

Komen Netizen:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih.

Sumber: Harian Metro