Tidak Berdiam Diri, Akhirnya Ridhuan Tee TampiI Bagi Tegvran Buat Anaknya, Anggap lsu Syafi Satu Ujian

Selepas lima hari berdiam diri, pendakwah bebas Prof Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah akhirnya tampil membuka mulut berhubung kontr0versi video civm mulut anaknya iaitu pelakon Syafi Tee.

Ridhuan menganggap apa yang berlaku sebagai satu ujian buat dia dan anaknya yang baharu menceburi industri seni.

“Sedangkan Nabi Nuh pun tidak mahu menyelamatkan anaknya, inikan pula diri saya, hamba Allah yang hina. Tetapi saya sudah melakukan yang terbaik untuk semua enam orang anak saya. Selebihnya saya berserah… saya pasrah”

“Syafi, anak kedua ini lebih meminati bidang seni setelah tamat belajar. Sebagai bapa saya telah menasihatinya tentang dunia seni yang telah saya ceburi semenjak memelvk Islam lebih 30 tahun dahulu. Cuma bezanya seni saya adalah seni artis ilmuan, manakala anak memilih seni artis hiburan”

“Saya tidak mel4rang, cuma mengingatkan agar pandai membawa diri. Pastikan seni dapat mendidik anak bangsa. Titipan demi titipan. Namun, apakan daya Allah mahu menguji hamba-Nya yang kerdil ini,” jelas beliau.

Jumaat lalu tular satu video seorang lelaki yang didkwa sebagai Syafi bercivm dengan kekasihnya hingga menerima kecamn hebat netizen.

“Titipan demi titipan. Namun, apakan daya Allah mahu menguji hamba-Nya yang kerdil ini”
PROF DR MOHD RIDHUAN TEE ABDULLAH
PENDAKWAH BEBAS

Tahun lalu, nama Syafi turut menjadi kontr0versi apabila video dia sedang berpelvkan dengan seorang wanita menjadi tul4r.

Sementara itu Ridhuan berkata, kejad1an yang berlaku ini tidak akan mematahkan semangatnya untuk terus menegvr mana-mana artis yang melakukan kesal4han.

“Ambil iktibar apa yang berlaku di Indonesia, ada segelintir ulama dan ilmuan berdiam diri, tidak menegur kehidupan artis, akhirnya ramai artis tersas4r. Apakah kita mahu itu juga berlaku kepada artis-artis kita?”

Syafi menerima kecam4n hebat selepas video bercivm tular

“Kejadian ini tidak akan menjadikan saya berdiam diri. Sesiapa sahaja yang buat mung.kar, akan saya tegvr meskipun berada dalam keluarga saya sendiri. Tegur4n saya tidak hanya kepada artis, tetapi semua orang, tidak kira siapa”

“Kehidupan ini adalah ujian. Jangan kerana ujian ini, menjadikan kita kecew4 dan alpa akan tanggungjawab kita sebenarnya” katanya.

Untuk rekod, Ridhuan antara seorang pendakwah yang sering memberi komen terbuka berkaitan dunia hiburan termasuk kontr0versi melibatkan video ak.si p4nas pelakon Zul Ariffin dan gambar Yazmin Aziz berpelukan dengan Danial Chuer.

Sebelum ini:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Mstar/Achikdia