Tidak Berdiam Diri, Lisa Surihani Beri Komen Padu Kerana Bekas Isteri SM Faizal Dip3njara, Amat MengeIirukan

Baru-baru ini, Emilia Hanafi, bekas isteri kepada ahli perniagaan yang terkenal, Datuk SM Faizal SM Nasimuddin menerima hvkvman penj4ra selama tujuh hari di atas kegagalan mematuhi perintah Mahk4mah TInggi Syariah berhubung dengan tarikh lawatan tiga orang anaknya. K3s ini menerima pelbagai reaksi daripada masyarakat.

Lisa Surihani persoalkan keputusan m4hk4mah

“Keputusan yang amat mengelirukan dari M4hk4mah Syariah dan terasa ia agak double standard dan tidak adil”

“Islam adalah adil, Islam melindungi.”- tulis Datin Lisa di Instagram

Keputusan k3s itu turut mendapat perhatian daripada pelakon popular tanah air, Datin Lisa Surihani yang persoalkan tindakan m4hk4mah itu agak mengelirukan.

Datin Lisa menyatakan bahawa kurang kefahaman tentang kes ini mungkin berpunca daripada tidak mengetahui pucuk pangkal isu tersebut.

Datin Lisa juga menyatakan bahawa k3s ini memberikan impak kepada golongan wanita yang teran1aya dan Islam adalah agama yang adil dan melindungi.

Datin Lisa juga mendoakan agar segala urusan Emilia dipermudahkan dan Allah mengurniakan kesabaran buat Emilia mengharungi dugaan ini.

Bagi yang tidak mengetahui, Datuk SM Faizal dan Emilia Hanafi mengumumkan pencer4ian mereka pada tahun 2016. Sebelum ini, mereka pernah tul4r kerana isu d4kwaan Emilia yang menyatakan dirinya dipvkvl sehingga leb4m daripada Datuk SM Faizal.

Sumber: murai/achikdia.com