Tidak T4han Dengan T0hmahan, Pegvam Siti Bainvn Bersvara Pada Netizen, Ramai Pamerkan Kebod0han

Baru-baru ini, peguam Nurul Hafidzah Hassan tampil membuat satu perkongsiaan di laman Instagramnya berhasrat mahu pendidikan und4ng-und4ng diajar di bangku sekolah agar orang ramai dapat mengetahuinya dengan lebih dalam.

Menurut peguam berkenaan, dia mempunyai pendapat seperti itu kerana merasakan ramai netizen yang menunjukkan ‘kebod0han’ masing-masing apabila berkaitan dengan proses und4ng-und4ng.

Dalam pada itu, dia turut memberi ulasan mengenai sebilangan individu yang sering melemparkan fltnah.

Dalam hantaran berkenaan, Hafidzah tidak menyebut nama mana-mana pihak, namun jelas mem3rli golongan pemfltnah yang menfltnah dirinya dengan memberi tips untuk masuk ke syurga.

Sapa-sapa nak masuk syurga. Boleh ikut tips ni. Buat fltnah. Atau percaya fltnah yang dibuat. Sebarkan fltnah itu. Sambut menyambut fltnah.

Sebelum ini, ramai netizen melemparkan kata-kata kes4t buat peguam ini kerana telah mewakili pemilik Rumah Bonda, Siti Bainun yang did4kwa telah mend3ra seorang remaja Sindr0m D0wn, Bella.

Selain itu, kami kongsikan artikel berkaitan pada pautan di bawah.

Ini Kata beliau..

Pendidikan und4ng2 asas patut bermula dr sekolah. Sebab buktinya masih penuh merata2 orang2 yg mempamerkan kebod0han maksimum, yang tak faham hujung pangkal,

proses, sebab dan lain2. Tak kisahlah professional, terpelajar, dan apapun status sosial ekonomi mereka. Sama sahaja. 2×5.

Asik doakan org di mahk4mah akhirat. Sdgkn mahk4mah akhirat adalah utk semua. Oh lupa, di mata pemfltnah, mereka akan masuk syurga sbb penyokong media sosial lain

yg menghakimi mereka. Kalau penyokong kata, kau betul, wahai pemfltnah. Maka betullah kata pemfltnah itu maka syurga lah tempat pemfltnah itu.

Penyokong pun apa kurangnya, tempah tiket ke syurga menyokong fltnah2 yg entah mana datangnya.

Sapa2 yg nk masuk syurga. Boleh ikut tips ni. Buat fltnah. Atau percaya fltnah yg dibuat. Sebarkan fltnah itu. Sambut menyambut fltnah. Puji2 pemfltnah. Jadikan idola.

Buat persatuan pemfltnah. Buat sampai matlamat utk fltnah tercapai. Kalau xcapai matlamat jgn lupa tvduh mahk4mah, tudvh dpp, tudvh peguam, tudvh saksi, tudvh polis.

Kira tmbh fltnah2 baru lah umph sikit nampak real perju4ngan fltnah. Good luck.

Benarlah senang nk suruh org buat baik (amal maaruf) namun sukar nk suruh org jgn buat j4hat (nahi mungkar). Sbb kita mungkin akan terpaksa meIawan dunia secara bersendirian.

Semoga Allah swt ampunkn kita semua. Dan dijauhkn drpd alb dan fitn4h. Aamin.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: beautifulnara/achikdia.com