Vida & Iqbal Berp3rang Sebab Gegar Vaganza, B0ngkar Rahs|a Tanggvng Dari Zaman Sekolah Lagi – ‘Dasar Kacang Lupakan Kulit!’

Nama usahawan Datuk Seri Vida dan Ahmad Iqbal Zulkefli kembali menjadi bua.lan ramai selepas mereka ‘berpe.rang’ di med.ia sos.ial.

Saling balas komen

Perteli.ngkahan ini berpunca daripada komen Iqbal terhadap satu status sebuah portal berita meng.enai tajaan Gegar Vaganza musim kelapan (GV8).

Biarpun Iqbal tidak menyebut nama, Vida dilihat terasa lantas’naik han.tu’. Vida memba.las komen itu dengan meng.ecam kenyataan Iqbal dan mend.akwa usahawan itu sudah ‘lupa daratan’.
Tidak mend.iamkan diri, Iqbal membalas dengan menyatakan dia sedang diu.ji sekali lagi.

Eh kenapa tiba-tiba terasa? Saya langsung tak mention (sebut) nama pun dan langsung tak tuju ke situ. All.ahuakbar. Ujian lagi buat saya.
Tanggung dari zaman sekolah lagi

Terbaru, Vida ada membuat siaran langsung di Instagram (IG) miliknya, lewat malam tadi. Turut bersama dengan Vida adalah pembantunya dan personaliti media sosial, Zarina Anjoulie.

Vida mended.ahkan dia merupakan individu yang menanggung Iqbal sejak sekolah lagi namun bal.asan yang diterima adalah sin.diran dan kutukan.

Nak gad.uh sangat kan, aku boleh ja buka cerita pasal mu (Iqbal) tu. Aku men.iaga sampai banyak ru.gi. Mu tak tau semua tu. Aku tanggung mu (Iqbal) dari zaman sekolah lagi. Perbelanjaan sekolah tiap minggu aku la bayar. Aku tak suka mar.ah-mar.ah, tak.ut tekanan da.rah tinggi.

Sedih aku.. Aku dah tolong, mu mengata aku meniaga dekat televisyen. Aku dah tabur macam-macam, ilmu bagai. Tolong sedar diri. Kalau bukan sebab aku, mu ingat ada orang nak pandang mu?

Sekarang mu dah ters.ohor, satu dunia kenal, mu ca.mpak aku! Aku peca.t dia sebab peran.gai ho.doh la. Da.rah dah naik ke bulan. Aku ni banyak dah sabar. Mu suka orang luar tengok pera.ngai aku macam ini!

Hasil pemerha.tian OhBulan!, selepas Vida meng.amuk, Iqbal dilihat sudah tidak mengikuti (unfollow) akaun media sosial pelantun lagu Lavida Raya itu.

Terdahulu dalam ruan.gan komen terhadap status po.rtal berita itu, Iqbal mem.uji penaja GV musim ini yang sangat bagus dalam mengendalikan program.

Sumber: Instagram @datoserivida / ohbulan