Wanita lni Din0dai 0leh Kawan Baik Bapanya Sendiri Kerana Percaya Sangat Pada BeIiau

Gambar hanyalah ilusi. Umur aku tahun ni 22 tahun, masih single dan tak pernah bercinta… mungkin sebab trauma. Bukan main intro, cerita dia macam ni. Kali pertama aku kena se xu4l harass ment masa umur 5 tahun.

Tahu siapa yang buat benda tu dekat aku?

Haa kenalan arwaah ayah aku sendiri, masatu aku kecil so memang pergi mana pun wajib ikut ibu ayah. Masa tu aku pakai baju budak, baju tangan panjang, seluar panjang cumanya tudung saja yang tak pakai. Dah budak, takkan nak expect pakai jubah dengan purdahkan? See, pakaian bukan punca, kalau dah naf su ku da memang kau pakai guni pun dia bedal. LOL

Kenalan ayah tu memang kawan dia dari kerja kilang dulu sampailah masing-masing ada anak, anak orang tua tak guna tu pun dah besar panjang, orang tua tu siap kahwin 2. Yelah naf su kubda mana cukup satu, sampai budak pun dia bedal meraba. Masa kejadian tu, kami dah nak balik. Dah masuk kereta tapi macam biasa orang tua mesti menyambung-nyambung sembangnya dari kerusi beralih ke pintu, kemudian beralih ke pagar, lepastu baru masuk kereta masih lagi sembang.

Masa sembang dekat kereta tu lah benda ni terjadi, ayah aku buka tingkap seat belakang sampai habis so masatu dia panggil aku katanya nak pe luk sebelum balik. Aku pun pergi dekat dia sebab kita tak tahu nafbsu ku da a. k. a perangai ped0 phile orang tua tu. dia pusingkan badan aku and pe luk dari belakang. Tangan dia berjalan sentuh private part aku sambal menggosok-gosok tangan dia dekat private part tu and orang tua tak guna tu boleh tanya aku ‘sedap tak?’ Scene tu jelas lagi dalam ingatan aku sampai bila-bila.

Parent aku memang tak perasan sebab aku duduk belakang and diaorang tengah menyembang lagi dengan isteri si naf su ku da ni. Fyi, memang kami adik beradik rapat dengan orang tua ni so ibu ayah aku mesti tak jangka kawan diaorang buat benda tak senonoh dekat anaknya. Aku tak pernah salahkan parent aku, tapi jujur masa aku first time kena memang aku rasa tak suka dan tak selesa tapi tak reti nak cakap macam mana.

Itu bukan kali pertama dan terakhir ye korang, aku rasa 3 or 4 kali aku kena se x u4l harass ment dengan dia, masa datang beraya dekat rumah dia aku kena. Dia bawa aku keluar konon nak ambil jajan dekat motor luar rumah, tapi silap langkah ikut, kena kali kedua. Yelah, nanti kalau tak ikut macam biadap. Lagipun masih kecil. Apalah budak-budak boleh buat sangat. Benda sama dia buat dekat aku dan ayat sama masih dia tanya.

Kali ke 3 masa dia datang dekat tempat ayah aku berniaga, aku baru balik sekolah agama pagi and aku nak balik rumah so dia offer hantar aku balik. Aku tak nak ikut tapi ayah aku suruh naik dengan dia, masa itu memang rasa takut gila tapi terpaksa naik juga sebab ayah tak boleh nak hantarkan. All the way home, tangan dia memang diam dekat private part aku. Siap bawa lalu jalan jauh lagi. Memang aku trauma sangat rasanya. Benda ni memang jadi parut besar dalam ingatan aku sampai sekarang. Aku ada trust issue dengan lelaki, last aku kena se x ual harass ment dengan orang tua tak guna tu masa aku umur 8 tahun.

Memang aku dah elak sangat-sangat dari berjumpa dia, aku akan tanya parent aku kalau keluar pergi rumah dia ke tidak atau aku tak akan pergi kedai ayah aku sebab takut terjumpa dia. Punyalah malang nasib aku, ingatkan dah settle kena se xual harass ment dengan orang tua tu. Rupanya aku kena lagi sekali dengan anak angkat ibu aku waktu tidur. Aku pergi tidur rumah diaorang macam selalu, masatu dah darjah 4 kalau tak silap and anak angkat ibu aku beza 2 tahun dengan aku.

Dia sibuk nak tidur kami yang perempuan ni, tak fikir pelik pun sebab memang membesar sama-sama dari bayi tapi tak sangka aku terciduk lagi masa tu tapi macam biasa aku penakut jadi aku diam saja and terus bangun ubah tempat tidur. Trauma bila ingat, to parent out there.. tak kisahlah macam mana baiknya kawan korang, please berhati-hati. Rambut sama hitam tapi hati lain-lain. Jangan biarkan anak walau dengan bapa saudara pun sebab kita tak tahu hati orang.

Jujur aku cakap, aku takut nak berkenalan dengan lelaki dan berkahwin sebabkan perkara ini. Walaupun dah lama tapi masih segar dalam ingatan. Educate anak-anak korang tentang se xual harras ment, ajar anak-anak dekat mana yang boleh sentuh dan tak patut disentuh lansung selain diri sendiri. Ajar anak untuk bersuara bila ada orang yang buat perkara tak elok dan jangan perlekehkan apa yang anak cerita sebab anak-anak ni pun takda masa nak menipu.

Benda ni memang sampai tua rasanya akan menghantui diri. Rasa takut dengan lelaki even abang atau ayah sendiri.

Reaksi netizen

Ali – saya harap sangat luahan macam ni disebarkan sejauh mungkin. semua ibu bapa patut baca luahan macam ini. kita bukan sekadar mengajar klasfikasi sentuhan selamat atau tidak selamat, juga batas pergaulan anak kecil dengan anak kecil, anak kecil dengan orang dewasa. bermula dari adab bersalaman, tak semua orang perlu disalam sebenarnya. Ibu bapa sendiri jangan biasakan anak selesa duduk atas ribaan orang, terutama sekali kalau anak kecil perempuan. Untuk saya, tradisi tidur beramai-ramai menjelang kenduri atau perayaan besar ni dah tak relevant, selain tak menepati syarak, isu keselamatan pun boleh timbul. Sebaiknya anak atau sedara perempuan ada pilihan untuk tidur dalam bilik saja . kalau kita tak dapat jaga dia di semua tempat sekalipun, patut usaha jaga hal yang masih bawah kuasa kita sebagai ibu bapa.

Sue – Kawen ramai petanda jugak tu.dah ada 2 pon gatal semacam. Seram oi..semoga org2 mcm ni hidup dlm kesusahan, kesempitan, dan jahanam.

Ada – Semalam bagi talk ttg safe touch, tunjuk juga video Omar Hana, waktu kuiz bila Tanya adik ni,nak buat apa kalau ada sentuhan X selamat, adik tu jawab gigit….

Afik – So apa jadi dgn hnat 2 ekor tu? Masih dlm family lak tu..huhu. Kdg2 org mcm ni mmg dasar suka amik kesempatan. Moga dpt balasan setimpal.

Kredit: Iiumc