Wanita lni Iuah Jang4n Meny3sal Kemudi4n Hari Bila Teng0k Wajah Anak Kita Nanti

Tidak cukup mengabaikan nafkah terhadap isterinya, seorang lelaki didkwa sanggup melafazkan ceral dengan t4lak tiga terhadap wanita itu yang kini sedang h4mil anak mereka.

Wanita yang dikenali sebagai Siti Fatimah Shuhada itu meluahkan rasa kecewa melalui sebuah posting di laman Facebook miliknya dengan memuat naik paparan skrin lafaz t4lak menerusi aplikasi Whatsapp.

Shuhada yang berasal dari Kelantan berkata, dia tidak menyangka lelaki itu sanggup melafazkan ceral yang didkwa demi perempuan lain ketika dirinya sar4t mengandvng.

“Dengan perasaan sedlh hanya Allah je tahu betapa sakltnya. Kenapa tak boleh ke tunggu aku bersaIin nak berceral pun”

“Hanya lelaki yang dayvs akan bagi talak tiga. Aku tak nak alb siapa² tapi dengan tal4k tiga demi perempuan ni, aku susah nak terima,” tulisnya.

Menurut Shuhada, dia cuba melakukan perbincangan dengan pihak keluarga perempuan berkenaan namun masing-masing didkwa tidak berusaha mencari jalan penyelesaian.

“Benda ni dah lama sangat. Yess memang aku cari family dia sebab aku nak settle dengan baik nak bincang dengan family perempuan ni”

“…tapi masing² tak nak selesai, sibuk nak bl0ck Whatsapp semua. Jangan jadi pengecvt , pastu jangan jadi b0doh m4rahkan orang balik sebab orang cari familymu, bukan senang setiap orang nak terima benda ni,” katanya.

Posting tersebut mendapat 15,000 perkongsian dan 11,000 tanda suka serta lebih 9,000 komen netlzen yang turut berslmpati selain mendoakan yang terbaik buat Shuhada.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:mysumbermaya