Wanita lni Terkejut ApabiIa Suaminya TerIiur Melihat Juadah Nasi Beriyani Dan BeIi Tervs Kecewa BiIa Nampak Sesvatu DaIam Juadahnya

Kepelbagaian menu yang dijual di bazar Ramadan membuat kan ramai pembeli rambang mata dan kadang kala berlakunya pembaziran yang melampau. Bagaimanapun timbul skeptikal dalam kalangan pembeli berikutan beberapa kali menjadi mangsa kepada penjual yang tidak bertanggungjawab.

Menerusi luahan seorang wanita dikenali sebagai Ctea ZHafiz, menceritakan suaminya membeli nasi briyani daging dengan harga RM12. Bagai mana pun, daging yang diberikan menerusi set nasi tersebut lain daripada kebiasaan.

“Tak tau lah ada menu baru atau kena scam. Bagi daging ketul bulat bulat besar, tengok macam pelik. Sekali makan.. jenggg itu adalah daging kisah yang dikepal kepal. Kau rasa?”

Mengulas lebih lanjut, wanita ini mendakwa rasa daging dan kuah ter sebut adalah masam dan dia ketika itu seolah olah mahu memulangkan semula menu ter sebut kepada peniaga berkenaan.

“Tak apa lagi makan la juga. Allah sedih sungguh daging dengan kuah tu masam. Daging pun macam tak masak betul. Rasa nak pergi balik bazar dan lumur dekat muka penjual. Sabar-sabar”

“Yang pelik nya macam mana dia boleh berniaga hari hari. Tak ada orang complain, dekat mana ye nak rep0rt kes macam ini? Geram sungguh”

Resp0n netizen

Menerusi ruangan k0men. rata-rata netizen turut geram dengan nasib yang menimpa wanita ini dan mereka turut mencadang kan supaya masak sendiri di rumah bagi mengelakkan daripada ditipu oleh peniaga yang tidak ber tanggungjawab.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0m3n Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Sumber: Ctea ZHafiz via Masak Apa Tak Jadi Hari Ini Official via OB