10 BuIan Lepas Tangm0 AmbiI lnsuran Bernilai RM130 Ribu. Rupanya Anak Pengurus Tu Dijadikan Sebagai Waris

K3S pemerglan aktres Tangmo Nida nampaknya masih menjadi mlsteri dan hngat diperkatakan dalam kalangan warganet. Pelbagai persoalan berlegar-legar dalam fikiran tentang apa sebenarnya yang berlaku antara mereka sehingga menyebabkan pemerglan aktres terkenal itu. Tak kurang juga teori dan spekvlasi mula muncul yang mengesy4ki kejadian itu dirancang oleh pihak tertentu.

Terbaharu, aktres Anna TV Pool mendedahkan Tangmo Nida baru sahaja mengambil insurans perlindungan pemerglan 10 bulan lalu. Dkwa Anna, Tangmo menamakan anak angkatnya, Easter sebagai penerima faedah. Easter merupakan anak kepada pengurusnya Kratik yang tinggal di rumah Tangmo. Perlindungan insurans itu bernilai 1 juta Bath iaitu kira-kira RM130,000.

P0lis jumpa bukti lain, 5 individu mungkin didkwa

Dalam perkembangan lain, kesemua lima individu dalam bot lagu bersama pelakon Tangmo Nida mungkin berdepan dkwaan kecuaian yang membawa pemerglan dan kenyataan plsu kepada p0lis. Lima rakannya iaitu Idsarin “Gatick” Juthasuksawat, pengurus Tangmo; Wisapat “Sand” Manomairat; Nitas “Job” Kiratisoothisathorn; Tanupat “Por” Lerttaweewit, pemilik bot; dan Phaiboon “Robert” Trikanjananun.

Dua daripadanya iaitu Tanupat dan Phaiboon telah pun didakwa kerana mengendalikan kapal tanpa lesen dan kecvaian yang membawa kepada pemerglan. Bukti baharu muncul apabila Bahagian Penindasan Teknologi (TCSD) mengesan telefon Tanupat dan mendapati dia telah mengaku kepada salah seorang daripada beberapa orang yang dirujuk melalui telefon bahawa Phaiboon memandu bot itu ketika Nida terjatuh. Disebabkan kekurangan pengalaman dalam menggerakkan bot, Phaiboon dilaporkan hilang kawalan dan mendorong Nida yang berada di belakang bot memegang Wisapat kerana bimbang terjatvh.

Seorang wanita memberi penghormatan terakhir kepada Tangm0.

Takvt dis3ret ke dalam sungai, Wisapat mendkwa dia mengalihkan kaki sehingga menyebabkan Nida terjatvh ke sungai dan mengaklbatkan paha kanan aktres itu terkena kipas bot, kata sumber. P0lis akan memanggil kelima-limanya untuk pertudvhan kecvaian yang membawa kepada pemergian dan memberikan kenyataan palsu kepada penylasat, kata sumber itu.

Satu lagi sumber yang merupakan anggota pasukan P0lis Wilayah 1, berkata Nitas telah memberikan kenyataan bercanggah tentang cara bot itu dikendalikan pada malam kejadian berlaku. Dia satu-satunya s4ksi yang memberitahu penylasat bahawa bot itu tersentak secara tiba-tiba, menyebabkan Nida terjatvh ke dalam sungai, kata sumber.

Phaiboon gagal menghadiri lakonan semula p0lis mengenai kejadian malam Khamis, menggunakan bot laju model yang sama. Dia mendkwa mengal4mi tekanan bp tinggi, kata sumber itu. Tangmo, 37, ditemui pada Sabtu selepas tiga hari dilaporkan terjatvh dari sebuah bot di Sungai Chao Phraya. – BANGKOK POST, TNews

Wajah Bngkak Hitam Sampai Hampir Tak Kenal Pasti. Heboh Gambar Tangmo Nida Dan Ada Sesuatu Di Lehernya Buat Ramai Perasan.

Kisah kehilangan pelakon Thailand, Tangmo Nida terus menjadi perbualan hngat warganet di laman soslal. Terbaharu tul4r beberapa keping foto memperlihatkan keadaan jasad aktres berkenaan selepas ditemui oleh pihak berkuasa pada Sabtu lalu.

Menerusi laman Twitter dan Telegram, foto ng3ri dipercayai jas4d Tangmo itu tersebar meluas hingga mengund4ng simpati warganet. Tubuh Tangmo ditemui dalam keadaan tidak sempurna dan mengalami beberapa lvka tervk pada bahagian p4ha. Lebih meny4yat hati, wajah Tangmo juga membengk4k hitam dan hampir tidak dapat dikenal pasti jika dipandang secara luaran.

Lima individu dalam bot dinaiki Tangm0 Nida bakal lakukan ujian penlpuan, p0lis cuba kesan unsur cerita p4lsu

Lima individu yang berada di dalam bot laju bersama aktres mendiang Nida Tangmo Patcharaveerapong akan menjalani ujlan pengesan poligraf bagi mengesan pemboh0ngan. Ketua Balai P0lis Muang, Pol Kol Chaturon Anurakbundit berkata, kelima-lima mereka akan dipanggil untuk disoal si4sat dalam masa terdekat.

“Mereka akan dipanggil untuk s0al slasat dan menjalani ujian pengesan pemboh0ngan secepat mungkin memandangkan ramai tertanya-tanya sama ada mereka semua bercakap benar atau tidak,” ujarnya. Beliau menjawab soalan media mengenai keadaan yang menyebabkan aktres itu jatvh ke sungai dalam kejadian pada 24 Februari lalu.

Mereka akan dipanggil untuk s0al slasat dan menjalani ujlan pengesan pemboh0ngan secepat mungkin memandangkan ramai tertanya-tanya sama ada mereka semua bercakap benar atau tidak. Lima individu atas bot laju itu ialah Idsarin ‘Gatick’ Juthasuksawat, pengurus Tangmo; Wisapat ‘Pasir’ Manomairat, Nitas ‘Job’ Kiratisoothisathorn; Tanupat ‘Por’ Lerttaweewit; dan Phaiboon ‘Robert’ Trikanjananun.

Tambah polis, Tanupat (pemilik bot) dan Phaiboon (pemandu) akan didakwa mengendalikan kapal itu tanpa lesen dan kecvaian sehingga membawa kehilangan nyawa. Beliau juga berkata, sksi akan diminta menceritakan semula peristiwa sebelum tr4gedi dan pertvduhan lanjut boleh dikenakan.

Selain itu, p0lis juga belum menerima laporan bdh slasat dan hasil ujlan drh yang dijalankan ke atas lima orang yang menaiki bot laju itu. Pada Khamis lalu, aktres terkenal, Tangm0 Nida atau Nida Patcharaveerapong, 38, pergi buat selamanya selepas dipercayai terjatvh ke dalam sekitar jam 11 malam, 24 Februari lalu. Kejadlan itu berlaku ketika dia menaiki bot laju di Sungai Chao Phraya bersama-sama enam orang rakannya dari Krung Thon Bridge Ke Rama Vll Bride.

Media tempatan turut melaporkan, Nida dikatakan duduk di bahagian paling belakang sebelum tergellncir dan jatvh ke dalam sungai. Pasukan penyelamat menjumpai jsad Nida yang dilihat terapvng di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatvh selepas dua hari.

Terseb4r Rakaman CCTV. Sekali Ramai Sy4k Sesuatu Atas Kehilangan Pelakon Terkenal Thailand Dan Ini Yang Dijumpai Dalam CCTV.

Kes kehilangan pelakon terkenal Thailand iaitu Tangmo Nida akibat terjatvh dari bahagian belakang bot laju nampak gayanya masih belum terungkai lagi. Hal ini kerana, pelbagai spekvlasi dan persoalan yang timbul berhubung inslden berkenaan.

Rakaman CCTV terseb4r

Semalam kec0h pula beberapa video yang dipercayai rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memperlihatkan kelima-lima rakan Tangm0 Nida berada di dalam bot. Berikutan daripada itu, terdapat pelbagai spekvlasi yang timbul antaranya menurut warganet apa yang mencurlgakan adalah saat ditanya di mana lokasi mgs44a terjatvh, mereka menunjukkan ke arah yang berbeza.

Selain itu, kelima-lima sksi berkenaan mendkwa Tangm0 Nida tidak dapat diselamatkan kerana pasukan penyelamat lambat tiba. Tetapi ada dkwaan mengatakan mereka sempat ‘menghilangkan diri’ selama 24 jam sebelum melap0rkan kepada pihak p0lis mengenai kejadian yang menimpa Tangm0 Nida.

Lebih menimbulkan pers0alan ramai adalah jumlah foto yang dimuat naik di Instagram Tangmo Nida semakin berkurangan dan mengesy4ki ada individu telah memad4mkan beberapa gambar tersebut. Apabila ditanya kepada pengurus Tangm0 Nida, dia mendkwa tidak tahu kata laluan pelakon itu.

Menerusi laporan media Thailand, mereka juga mendkwa tidak mendengar bunyi sesuatu terjatvh kerana bunyi enjin bot sangat kuat. Apabila ditanya mengenai lvka pada kaki mgs44a, pemandu bot mendkwa dia tidak sedar enjin atau kipas bot terkena pada kaki mgs44a pada waktu itu. Jika difikirkan secara logik, mustahil pemandu tidak sedar sekiranya enjin bot berlnggar dengan sesuatu.

Pelbagai spekvlasi timbul

Malah dari rakaman CCTV kelihatan terdapat lima gelas minuman berisi wine tetapi semasa pemeriksaan pihak p0lis hanya menemui satu gelas sahaja. Bukan itu sahaja, warganet juga melihat terdapat kesan c4lar pada tangan dan bahu seorang individu yang berada di dalam bot berkenaan.

Namun doktor mengesahkan lvka tersebut dipercayai bukan daripada cakaran kuku, manakala lebam disebabkan hent4kan objek ker4s. Malah ianya sudah ada sebelum kejadian iaitu sejak seminggu yang lalu. Warganet juga mendkwa terdapat kesan k0yak pada baju tshirt yang dipakai individu berkenaan ketika kejadian.

Malah ada satu dkwaan mengatakan Tangmo Nida baru sahaja mengambil insurans kejadian yang tak diingini dan meletakkan nama anak angkatnya, Easter. Difahamkan, Easter merupakan anak kepada pengurus Tangmo Nida iaitu Kratik. Hal ini secara tidak langsung membuatkan warganet mula membuat spekvlasi kemungkinan Kratik tidak mahu menyelamatkan Tangmo Nida kerana sekiranya pelakon itu m.4ti, mereka akan menerima wang insurans tersebut.

Penjelasan kawan Tangmo Nida

Sementara menerusi satu sesi live, kawan Tangmo Nida yang turut berada di dalam bot terbabit iaitu Wisapat Manomairat atau lebih dikenali dengan nama San mendkwa ramai dalam kalangan warganet masih salah faham dengan kejadian yang berlaku. Dia juga menafikan dkwaan bahawa dirinya enggan menghulurkan bntuan kepada mgsa44.

Ketika sesi live berlangsung, San sempat menunjukkan bahawa lengannya tidak mempunyai lvka seperti yang didkwa. Tambah San lagi, keadaan pada ketika itu sangat gelap dan ianya secara tidak langsung menyukarkan mereka untuk menyelamatkan Tangmo Nida.

Menerusi temu bual bersama satu program temu bual, pengurus Tangmo Nida iaitu Kratik diminta untuk melakonkan semula kejadian yang berlaku di belakang bot secara live. Namun ada suatu ketika, kedengaran Kratik seperti gagap saat memberikan kenyataan. Selepas mendengar kenyataan tersebut, pengacara meluahkan rasa sedlh dengan sikap kesemua rakan mgs44a yang seolah-olah tidak peduli dan langsung tidak berusaha untuk menyelamatkan pelakon itu. Difahamkan, slasatan lanjut berhubung isv ini masih lagi dijalankan oleh pihak p0lis.

Seorang lagi artis terkenal yg mempunyai bakat besar

Pasukan penyelamat dan penyel4m tiba di tempat kejadian pada tengah malam Khamis untuk memulakan pencarian namun keadaan agak sukar kerana ketika itu air sungai deras dan cahaya sangat terhad. Myt telah dibawa ke Institusi Pusat Sains Forenslk H0spital Universiti Thmamasat untuk bdh siasat tentang pvnca kehilangannya. Menurut info dari warganet katanya pelakon tersebut sengaja dit0lak oleh orang lain ketika berada atas bot.

“Sebenarnye dia bukan terjatvh. Tapi di terjatvh kan oleh individu kaya. Cerita dia mulanya dia dipelawa orang kaya kenamaan. Pada malam tu dia dating tengah laut guna kapal mewah, orang kenamaan tu nak cuba rgl dia.

Then dia bergelvt sampai terjatvh dan dibiarkan ke laut m.4ti lem4s kerana takut pompuan tu report,..kata pemandu boat. Semua lawyer x nak masuk campur sebab takvt dengan orang kenamaan tu. Myt jumpe selepas 36 jam, pelaku 2 orang lagi lari. 2 orang dah dis0al slasat. Semoga keluarga mgs44a tabah hadapi dvgaan ini.

Sumber: Satkobaviral, greatdailynewa