Ada Juga DikaIangan Netizen Tidak Faham Erti Sabar Dan Meny0kong Tind4kan Hafidz Roshdi Lakvkan Kek4saran

Sedang kemelut rumah tangga Hafidz Roshdi hangat diperkatakan ramai yang terus menghukum pelakon itu kerana bersikap curang dan melakukan keganasan terhadap isteri iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri.

Hafidz, 29, menerima hukuman berbentuk kata-kata cacian di banyak platform media sosial yang meluahkan rasa geram susulan kejadian menimpa Shuhada termasuklah ‘hadiah’ berupa penumbuk di muka.

Namun di sebalik itu ada sesuatu yang menarik perhatian apabila segelintir netizen memihak kepada Hafidz.

Shuhada berani membuat pendedahkan kecurangan Hafidz

Hasil penelitian mStar menerusi komen-komen yang ditinggalkan netizen, mereka yang berpihak kepada Hafidz mula berasa kurang senang selepas membaca komen-komen Shuhada menerusi media sosial miliknya yang dianggap sebagai melampau.

Malah di awal keretakan rumah tangga mereka, Hafidz dilihat cuma meyembunyikan permasalahan yang berlaku untuk menutup krisis rumah tangganya daripada cerita mereka terus diaibkan.

Kantoi kali kedua dengan saya punca ditumbuk.” – Nurul Shuhada

Malangnya, apabila Shuhada mula membuka mulut dan mendedahkan satu persatu, maka ternyatalah apa yang dilakukan Hafidz sehingga tergamak melafaz cerai kepada isterinya melalui telefon mempunyai asas atas sebab tidak mampu untuk mengawal perasaan marah.

“Padan muka. Balasan kepada wanita yang mulut kurang ajar. Tak hormat suami dan kuat provoke. Elok tambah lagi 10 jahit di belah pipi kanan tu.

“Hilang sabarnya. Bila kena provoke berbagai-bagai. Inilah akibat mulut.

“Hang bising-bising dengan suami, dia tension. Kan dah berjahit. Lain kali janganlah bising. Tak suka tinggalkan suami macam tu.”

Tak hormat suami dan kuat provoke. Elok tambah lagi 10 jahit di belah pipi kanan tu

Demikian antara komen-komen netizen yang kurang senang cara Shuhada mengendalikan kes rumah tangganya sehingga tergamak mendedahkan kecurangan Hafidz termasuklah membuat tuduhan kononnya suaminya itu melakukan maksiat bersama wanita lain.

Malah, Islam melarang mana-mana pasangan membuka aib masing-masing sebagaimana Sabda Baginda Rasulullah SAW:

Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau kamu mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya. [HR Tirmizi 1955]

Antara komen netizen yang dilihat menyokong Hafidz

Hadis ini menuntut kita supaya menyembunyikan aib sendiri dan menutup keaiban orang lain kerana boleh jadi suatu hari nanti sang pendosa akan menjadi orang yang baik bahkan lebih baik daripada kita yang mencela.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: tambahkeju/achikdia.com