Akhirnya Puteri Sarah Bvat Pended4han, Rupanya Pernah DipukvI Syamsul, Pvnca Nekad KeIuar Dari Rumah

Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin hari ini mendedahkan bahawa dirinya pernah dipukul oleh suami, Syamsul Yusof kira-kira tiga tahun lepas.

Punca ambil keputusan keluar dari rumah

Menerusi laporan dari Utusan Malaysia, pelakon tersebut mengatakan tindakan yang dilakukan oleh pengarah tersohor itu membuatkannya nekad keluar dari rumah pada tahun 2020.

Perkara tersebut ditumbulkan pada sebutan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah pagi tadi.

Hakim minta lantik JKP

Dalam pada itu, peguam syarie, Rushdan Sujak yang mewakili Syamsul memaklumkan kepada mahkamah yang anak guamnya enggan melepaskan Puteri Sarah kerana mempercayai ada ‘sinar’ lagi untuk mereka berdamai.

Susulan daripada itu, Hakim Mahkamah Syariah, Akmaluddin Ilyas memerintahkan pihak-pihak melalui Jawatankuasa Pendamai (JKP) untuk melantik seseorang sebagai pendamai bagi mencari jalan penyelesaian setelah pergaduhan berpanjangan yang terjadi.

Terdahulu, Puteri Sarah Liyana telah menfailkan penceraian terhadap Syamsul di mahkamah Syariah Kuala Lumpur atas alasan tidak lagi dapat hidup sebagai suami isteri.

Hal ini susulan Syamsul sendiri sudah mempunyai seorang isteri yang dinikahi olehnya di Thailand.

Untuk rekod, Syamsul dan Sarah telah mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014. Hasil perkongsian hidup, mereka telah dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu, Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 4.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: UM/OMM/achikdia.com