Akhirnya Syamsul FaiIkan Permohonan MenceIah, Bertujuan Untuk HaIang Perintah Injunksi Sarah Terhadap Ira

Pengarah Syamsul Yusof memfailkan permohonan di mahkamah untuk mencelah dalam petisyen perintah injunksi antara isteri pertamanya, Puteri Sarah, 38, dan isteri keduanya, Ira Kazar, 27.

Difahamkan, permohonan tersebut difailkan melalui peguam Azahir Nasir dari Tetuan Azahir Surianie & Azizan Ariff yang mewakili pengarah filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan itu pada 21 Februari lalu.

Dalam afidavit sokongan itu Syamsul atau nama sebenarnya Mohd Shamsul Md Yusof, 39, mendakwa dinasihatkan peguamnya supaya mencelah dan dijadikan defendan di dalam kes tuntutan yang dikemukakan oleh Sarah kepada Ira.

Menurutnya, tuntutan Puteri Sarah ke atas Ira itu adalah berkaitan dengan dirinya dan jika tuntutan itu dibenarkan akan memberi kesan kepada perkahwinannya dan hubungan dengan keluarga Ira.

Menerusi afidavit sama, Syamsul mendakwa perintah injunksi itu tidak boleh menghalang hubungan perkahwinannya dengan Ira.

Dalam masa sama, Syamsul mendakwa permohonan itu perlu difailkan kerana keterangannya boleh memberi pencerahan kepada mahkamah bagi menghalang perintah injunksi itu daripada dikuatkuasakan.

Ia berikutan dia dan Ira sudah berkahwin serta menjaga keharmonian perkahwinannya dengan kedua-dua isterinya.

Terdahulu, dilaporkan Ira Kazar bersama-sama bapa dan kakaknya perlu menjawab kepada Mahkamah Sesyen berhubung tindakan mengingkari perintah injuksi yang dikeluarkan terhadap mereka pada Julai tahun lalu.

Ia susulan keputusan mahkamah yang membenarkan permohonan Puteri Sarah untuk memulakan prosiding menghina mahkamah terhadap Ira, kakaknya, Yasmin dan bapanya, Kazar Saisi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: BOOM/hm/achikdia.com