Awal Ashaari Minta Henti Beri Publisiti, Kak Long Tak Lay4k Muncul Di Stesen Televisyen

Stesen TV Al Hijrah menerima kec4man hebat selepas menjemput Wan Nor Baizura Bharudin (Kak Long) sebagai tetamu untuk program Trending.

Bukan sahaja netizen yang bersuara malah selebriti juga tidak bersetuju dengan tind4kan stesen televisyen itu.

Dahag4 populariti

Pengacara dan pelakon Awal Ashaari tampil menyuarakan pendapatnya di Instagram Stories. Menurut Awal, 40, tindakan ‘Kak Long’ meng4muk di kedai serbaneka baru-baru ini sekadar untuk meraih populariti.

Kata pemilik nama Ahmad Awaluddin Ashaari, secara tak langsung jemputan dari stesen telvisyen itu telah membuka jalan untuk ‘Kak Long’ kekal dikenali.

Setiap detik masa siaran yang anda berikan kepada orang seperti ini adalah publisiti untuk mereka. Mereka dahag4kan populariti.

Jerit jerit, kej1, kutuk, meng4muk macam orang gil4. Merendahkan orang dalam media sosial alih-alih dapat jemputan masuk televisyen.

Tak layak di kaca televisyen

Dalam pada itu, suami kepada aktres Scha Alyahya ini tidak dapat membayangkan selepas ini apa jenis video vir4l yang akan muncul demi untuk dijemput ke program televisyen.

Katanya lagi, 1ndividu seperti ‘Kak Long’ tidak harus diangkat kerana tempatnya hanya di aplikasi TikTok.

Bayangkan ‘sick video’ bagaimana yang akan muncul selepas ini semata-mata untuk dijemput ke rancangan TV, lepas tu jadi instafamous.

Berhenti buat orang seperti ini terkenal. Mereka tidak layak bercerita di nasional televisyen. TikTok adalah tempat di mana dia patut berada.

Terdahulu, Stesen TV Alhijrah menangguhkan tayangan episod memb4bitkan ‘Kak Long’ dalam program Trending yang sepatutnya ditayangkan Rabu depan.

Sumber: Instagram @awalashaari