DaIam Kesibukkan Terlihat KeIibat Remy Ishak Turut Bantu T0l0ng Kebvmi Jen4zah Adibah

Terkejvt dengan pemerglan penyanyi Allahyrham Adibah Noor, pelakon Remy Ishak mengakui dia pada mulanya tidak percaya dengan berita tersebut.

Selepas isterinya iaitu Ezza Yusof memaklumkan kepadanya, Remy atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Ishak terus terdiam kaku dan hilang kata-kata.

Menurut pelakon berusia 40 tahun itu, Allahyrham pernah menghubunginya untuk memberi kata-kata semangat ketika dia berdepan dengan maslah kemurvngan yang tervk.

“Hubungan saya dengan kak Dibah mempunyai nilai sentiment4l. Isteri saya yang beritahu, sebab saya jarang buka laman sosi4l. Bila dia cakap Adibah menlnggal, saya tak terkata”

Remy hadir di pengebumlan Adibah

“Saya suruh dia periksa lagi, takvt berita tak pasti. Bila dia dah sahkan, saya jadi terdiam… lama juga, sebab tak tahu nak buat apa”

“Saya memang rapat juga dengan arwh walaupun orang tak nampak. Masa saya saklt, dia call beri kata semangat. Jadi, saya memang tak terkata,” katanya kepada mStar.

Remy turut membantu proses pengebumlan jenzh Adibah yang selamat dikebumikan di Tanah Perkburan Islam Taman Keramat Permai, Kuala Lumpur kira-kira jam 11.30 pagi, Ahad.

VIDEO:

Adibah Noor, 52, disahkan menlnggal dunia sekitar jam 7.40 malam, Sabtu di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur selepas al4mi ses4k nafas dan difaham sudah lama mengldap knser ov4ri.

Menurut Remy lagi, dia menyedari penampilan Adibah yang semakin kurus namun tidak pernah mengetahui penyanyi lagu Terlalu Istimewa itu menderlta saklt knser ov4ri.

“Saya nampak gambar dia nampak kurus, tapi saya tak tahu sebab ramai orang diet sekarang. Tapi isteri saya cakap, dia kurus yang saklt. Risau juga”

“Arwh pun tak pernah beritahu apa-apa fasal saklt dia. Bila dah menlnggal, barulah saya tahu,” ujarnya.

Lebih 100 orang datang di pengebumlan Adibah pada pagi, Ahad

Sementara itu, pelakon filem Sangkar ini memberitahu dia banyak menerima nasihat daripada Adibah terutama tentang masa depan.

“Terlalu banyak nasihat… saya kenal dia bukan sekadar penghibur tapi sebagai kakak. Dia selalu nasihat dari segi masa depan, jangan bergantung sepenuhnya kepada dunia hiburan”

“Buat sesuatu yang lain, sebab dia lebih berpengalaman dalam dunia hiburan. Banyak nasihat bukan sebagai anak seni, masa saya saklt, dia beritahu apa yang perlu buat”

“Kak Dibah pun melalui fasa itu, jadi dia banyak beri nasihat. Arwh seorang yang penyayang dan sentiasa p0sitif,” katanya.

VIDEO:

Sumber : Mstar/achikdia.com