Dengan Peras4an lri Dan Has4d, Pak Cik Hafidz Roshdi D4kwa Shuhada Gvna Anak Untuk Marketing

Baru-baru ini isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada ada berkongsikan mengenai kesihatan anak perempuannya, Humairah.

Bagaimanapun, tindakan Shuhada itu kurang disenangi ahli keluarga suaminya. Menerusi satu perkongsian, pakcik kepada Hafidz Roshdi meluahkan rasa tidak puas hati terhadap tindakan Shuhada.

Dalam satu kenyataan, pakcik Hafidz yang dikenali sebagai Adlan itu tidak setuju dengan perkongsian Shuhada tentang kesihatan mental yang dihidapi cucu saudaranya dibuat dengan menyertakan sekali pautan untuk perniagaannya.

Dalam perkongsian itu, Adlan berkata mereka tidak menyokong sebarang bentuk kesalahan, namun mempunyai cara menangani perkara itu serta memilih untuk tidak kongsikan di media sosial.

“Buat makluman semua, tiada ibubapa yang menyokong anak-anak jika ada melakukan kesalahan atau kesilapan. Pihak keluarga Hafidz mempunyai cara mereka sendiri didalam urusan tersebut dan ianya tidak perlu menjadi urusan rasmi didalam media sosial. Privasi. Period.” tulisnya.

Sementara itu, Adlan berkata selama ini dia berdiam diri namun apabila Shuhada menyentuh hal tentang anak-anak yang merupakan ‘kelemahan’ Hafidz yang dilihat seakan sengaja mencabar dan membuat provokasi kepada pihak keluarga mereka.

“Shu, nampaknya cita-cita kamu untuk menjadi ‘Influencer’ telah tercapai. Kamu mempunyai pilihan untuk menjadi seorang role model yang positif atau negatif.

“Uncle berdiam diri selama ini, kerana Uncle telah berjanji pada diri sendiri, jika cuma kamu mula membabitkan anak-anak Hafidz di dalam melepaskan dendam dan amarah kamu.

“Sikap manupulasi, cabar mencabar dan provokasi yang selama ini oleh diri kamu, sedang kamu persembahkan kepada umum.

“Kamu tahu bab anak-anak adalah paling mengusik jiwa Hafidz, maka kamu telah mencabar Uncle di dalam proses pemulihan kesihatan dan semangat diri buatnya. Kalau kamu tak dapat membantu, KAMU JANGAN MERUMITKAN!!!” tulisnya.

Sepatah dua dari netizerian,

Dalam pada itu, Adlan turut memuat naik beberapa tangkap layar Insta Story Shuhada yang menceritakan tentang kesihatan mental dan gelagat anak-anaknya sambil mempromosikan perniagaan sebagai bukti yang akan dianalisis untuk rujukan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: rk/achikdia.com