Hana Elite D3dah Apa Yang Watie TeIah Lakvkan, Kelakuannya Buat Saya S3dih, Minta Watie Sadali Bay4r Duit

Bekas anggota kumpulan Elite, Hana Adnan sudah hiIang sabar apabila pelakon dan penyanyi Watie Sadali masih enggan membuat pemb4yaran ansur4n sebanyak RM2,500 sebulan seperti mana dipertint4hkan Mahk4mah Sesyen Selayang pada 2017.

“Saya masih berlembut hati untuk dia datang kepada saya seandainya dia mempunyai masaIah memb4yar g4nti rvgi yang diperint4hkan mahk4mah.

“Seandainya dia masih anggap saya sebagai kawan, setidaknya beritahu saya jika dia hanya mampu b4yar sedikit… bukannya diam dan tidak ada usaha buat sebarang bay4ran,” katanya ketika dihubungi mStar pada Isnin.

Untuk rekod, pada 10 Mac 2015, Hana memenangi s4man terhadap Watie berhubung kegagaIan pelakon itu menyelesaikan bay4ran pinj4man b4nk yang menggunakan namanya untuk membeli kenderaan jenis Toyota Wish.

Hana mend4kwa dirinya membuat pinj4man b4nk kenderaan itu sekitar September 2005 bagi pihak Watie sebanyak RM150,000 kerana pelakon terbabit tidak layak membuat pinj4man.

Bagaimanapun, pada 18 Mei 2017, Hana memfailkan tuntvtan sam4n penghvtang pengh4kiman terhadap Watie selepas dia gagaI memb4yar g4nti rvgi yang ditetapkan mahk4mah pada 28 Ogos 2014.

Mahk4mah Sesyen Selayang memerintahkan pelakon itu membayar ansur4n sebanyak RM2,500 sebulan kepada Hana sebagai penyelesaian bay4ran tuntvtan g4nti rugi sebanyak RM707,351.83.

Dalam pada itu, Hana turut meluahkan rasa kecewa apabila mendapat tahu Watie atau Norwati Sadali, 46, dikatakan hidup mewah dan berjaya dalam perniagaan diusahakan.

“Kawan saya pun selalu nampak dia berniaga menerusi TikT0k, malah ada mend4kwa melihat Watie membeli dua pasang kasut berjenama mewah”

Melihatkan kelakuannya itu membuatkan saya s3dih kerana sembilan tahun saya mend3rita kerana hut4ng tetapi dia boleh hidup senang-lenang,” ujarnya.

Mengulas lanjut tindakannya membuka semula fail k3s berkenaan di mahk4mah, Hana berkata, dia terpaksa menunggu selama tiga tahun untuk berbuat demikian kerana mengumpul wang membayar pegu4m.

“Kalau tanya saya kenapa baru sekarang nak failkan, jawapannya sebab saya tak ada duit nak bayar pegu4m”

Tiga tahun ini saya ambil masa kumpul duit, lebih-lebih lagi waktu pand3mik… semua orang struggle tiada pekerjaan,” jelasnya.

Dalam pada itu, Hana memberitahu k3s tersebut akan disebut semula pada 29 Disember ini dan sekiranya Watie gagaI membayar g4nti rvgi kepadanya, aktres itu berdepan hukvman penj4ra.

Kata Hana, ini adalah usaha terakhirnya untuk menvntut keadilan selepas bertahun-tahun menjadi m4ngsa kepada rakan sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: mstar