Kerana Nampak Ramai Bagi Job Dekat Bekas Isteri, Hafidz Roshdi Mahu Berdamai Kerana BeIiau Dah Tak Ada Job

Pelakon, Hafidz Roshdi berharap episod suram dilaluinya, hari ini dapat ‘dipudarkan’ dan bersedia membuka ruang perdamaian dengan isterinya, Nurul Shuhada Mat Shukri.

Menurutnya, ruang perdamaian dengan Nurul Shuhada sentiasa terbuka, selain mengakui dia masih menyayangi wanita itu dan akan mencuba menyelamatkan rumah tangga mereka.

“Masih terbuka (ruang perdamaian), sampai bila-bila. Masih wujud rasa cinta terhadap dia”

“Saya akan cuba yang terbaik untuk selamatkan rumah tangga saya,” katanya kepada ketika ditemui pemberita selepas selesai proses pembayaran wang ikat jamin.

Terdahulu, dalam sidang media bersama peguam mewakilinya, Datuk Akberdin Abdul Kader, Hafidz berkata, tidak pernah terlintas dalam fikirannya akan dituduh di mahkamah kerana mencederakan orang yang disayanginya.

“Saya adalah seorang manusia, sama seperti anda, yang inginkan kebahagiaan sehingga ke penghujungnya”

“Namun, hari ini, adalah satu episod yang paling suram dalam hidup saya. Apapun, saya reda dengan apa yang sudah ditakdirkan,” katanya.

Tambah Hafidz, dia menyerahkan nasibnya kepada pihak mahkamah untuk membuat pertimbangan sewajarnya.

“Saya yakin bahawa mahkamah akan membersihkan nama saya bagi pertuduhan di sini”

“Saya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang terus mendoakan kebaikan serta kesejahteraan buat saya dan keluarga sehingga kini, dalam menghadapi tempoh sukar dan sulit ini”

“Kepada pihak di luar sana, hentikan membuat spekulasi, dan menyebarkan fitnah terhadap saya dan keluarga saya di media sosial untuk isu-isu yang anda sendiri tidak tahu kebenarannya,” katanya.

Pada sidang media itu, Hafidz tiba-tiba sebak sebaik menyebut mengenai dua anaknya dan meluahkan rasa kasih serta rindu terhadap mereka selepas dua minggu tidak berjumpa.

“Kepada kedua-dua anak saya, Humairah dan Umar, Abah rindu dan sayang kalian berdua, dan tidak pernah sesaat pun Abah lupakan kalian”

“Buat keluarga saya, terima kasih kerana menjadi tulang belakang Hafidz selama ini, dan sentiasa bersama Hafidz apa jua keadaan dan situasi. Terima kasih banyak-banyak”

“Saya mengambil ujian kehidupan pada hari ini dengan tabah, dan akan terus melangkah ke hadapan, setapak, demi setapak, sehingga saya lebih berjaya berbanding sebelum ini,” katanya.

Terdahulu, mahkamah memerintahkan Hafidz menjalani pemeriksaan dan rawatan psikiatri di Hospital Bahagia Tanjung Rambutan, Perak berkutkuasa 28 Mac ini.

Perintah dikeluarkan Hakim Siti Fatimah Talib yang bertindak sebagai Majistret selepas permohonan perkara itu dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya, Nurul Qistini Qamarul Abrar mengikut Seksyen 342 Kanun Tatacara Jenayah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: hm/boom/achikdia.com