Lvar Biasa, Akhirnya Roslan Shah Bvka MuIut, Ceritakan Bagaimana Ser4ngan Keatas Kamal Adli BerIaku

Selebriti Singapura, Roslan Shah menafikan tuduhan sesetengah pihak yang mendakwa tiada kawalan keselamatan di lokasi pelakon Kamal Adli diserang.

Menurut Roslan, sekuriti memang disediakan penganjur setiap kali berlangsungnya acara di Expo Singapura.

“Dah berapa tahun saya terlibat dengan acara di sana, tidak pernah mereka abaikan tentang keselamatan. Pada hari kejadian juga, ada sekuriti di luar dewan”

“Tetapi bila benda dah nak jadi kita pun tak tahu. Penyerang pula datang ketika program sudah hampir habis, kira-kira pukul 9.30 malam. Bila dia panggil nama Kamal, sudah tentu mereka ingat dia juga adalah peminat yang mahu bergambar”

“Dan ketika itu semua selebriti dan peniaga sedang sibuk mengemas booth dan barang jualan masing-masing. Kejadian berlaku terlalu pantas,” katanya.

Mengulas mengenai keadaan terkini Kamal, Roslan berkata pelakon tersebut berada dalam keadaan baik, namun tidak boleh mengulas lanjut mengenai siasatan yang sedang berlangsung.

“Apa yang boleh saya katakan, Kamal berada dalam keadaan baik cuma Uqasha masih trauma. Lain-lain saya tidak mahu memandai-mandai kerana kes masih dalam siasatan,” katanya.

Roslan ditemui ketika sidang media majlis berbuka puasa bersama Khai Bahar bagi meraikan anak yatim dan miskin Raudhatul Al Faeez.

Bagaimanapun Roslan mengucapkan terima kasih kepada pihak penganjur kerana tidak lepas tangan dan bertindak cepat dengan membawa Kamal ke hospital.

“Terima kasih kepada penganjur kerana bertindak pantas dan memudahkan semua urusan. Mereka juga segera membawa Kamal ke hospital untuk mendapatkan rawatan dan segala kos pembedahan ditanggung mereka”

“Apa pun saya berharap, rakan-rakan dari Malaysia tidak serik untuk menyertai acara di sini lagi dan semoga perkara seumpama ini adalah yang terakhir, tidak ada lagi selepas ini”

“Saya juga menyeru supaya tidak ada lagi pihak yang mengambil kesempatan dengan berkata yang bukan-bukan sehingga boleh mengeruhkan hubungan di antara dua negara. Kita ni serumpun, tidak ada gunanya berbalah. Serahkan perkara ini kepada pihak berkuasa untuk mengadilinya,” katanya.

Ahad lalu, Kamal diserang oleh individu yang tidak dikenali ketika sesi bertemu peminat di Expo Singapura.

Dalam kejadian itu, Kamal mengalami kecederaan di bahagian kepala, muka, bawah mata dan badan selepas diserang seorang lelaki berusia 34 tahun menggunakan cota besi.

Kamal kemudian dibawa ke hospital untuk menerima rawatan dan menjalani pembedahan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: BOOM/achikdia.com