Minta Netlzen Buang Sifat lbIis DaIam Diri, Nabil Ahmad Anggap Allah Sedang Uji Zul Ariffin

Sedlh melihat rakan artis dikcam, peIawak dan pengacara Nabil Ahmad menganggap apa yang berlaku terhadap Zul Ariffin berkaitan kontr0vrsi klip vldeo adalah ujian buat akt0r itu.

Mengakui apa yang terjadi sebagai sesuatu yang saIah, namun Nabil, 39, berkata kcaman dan hntaman secara berterusan tidak seharusnya berlaku.Malah, Nabil berharap orang ramai tidak terikut-ikut dengan sifat ibIis yang terus menghntam dan mencari kesiIapan orang lain.

“Saya melihat ia sebagai satu ujian buat Zul. Allah akan menguji orang-orang yang beriman. Kita harus melihat dari perspektlf sebegitu. Sepatutnya lebih banyakkan berdoa dari terus menghntam apabila perkara ini berlaku. Kita kena buang sifat ibIis yang ada dalam diri.Janganlah kita asyik nak cari kesaIahan orang lain,” katanya kepada mStar.

Nabil ditemui ketika majlis pelancaran restoran pertama miliknya iaitu Human Gang yang terletak di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, kata Nabil, perkara yang berlaku ini juga menjadi satu perlngatan buat dirinya bahawa dunia kita menuju ke akhir zman.

Justeru itu katanya, daripada terus menudlng jari meletakkan kesaIahan kepada mana-mana pihak, lebih baik persiapkan diri dengan amaI kebaikan.

“Saya jadi tkut apabila orang mula mrah dengan keadaan yang telah berlaku kerana fikirkan akhir zman semakin menghamplri kita.Apabila bnda ini berlaku lebih baik kita siapkan diri sendlri dengan amal dan kebaikan daripada terus menghntam orang lain,” jelasnya.

Seperti yang kcoh diperkatakan sebelum ini, Zul menerima kcman hebat selepas memuat naik sebuah vldeo klip di lama lnstagramnya.

Sementara itu, berkongsi tentang pelancaran restoran Human Gang ni, Nabil berkata, ia merupakan kerjasamanya bersama pelakon Saharul Ridzuan dan dua lagi rakan kongsi.

Lihat sesi perasmian restoran tersebut

Lihat apa juga kata netlzen

“Nizam : Relax bil….renung fikir dan kaji dalam-dalam dlu. Jaga bahasa“

“Fazirul : sifat ibIis yg dukung semua anak dara org tu bil..halal haram tolak tepi..kalau netlzen tak tgur takut kak long pulak didukungnya nanti..”

“Riki : Yang terang peluk angkat perempuan keaIiman diuji la kan, yang kcam plak ibIis katanya”

“Nazira : Netlzen jugak yang kena IbIis. Biasalah nak bekap kawan kan”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: mstar