Netizen P3rli Masya Masyitah Muatnaik Gambar Terbaru Di IG, Buat MaIu 0rang MeIayu Je

Penyanyi, Masya Masyitah sentiasa menjadi bualan ramai disebabkan penampilannya yang dikatakan tidak bersesuaian dengan dirinya yang memakai hijab.

Walaubagaimanapun, Masya sekali lagi mencetuskan kritlkan selepas berk0ngsi fotonya yang mengenakan cami crop top bersama inner berwarna hitam sewaktu berada di Dubai.

Selepas beberapa kali dikec4m gara-gara pemakaian yang tidak sesuai dengan imej bertudungnya, penyanyi Masya Masyitah akhirnya bersuara membalas komen tegvran netizen.

“Sudah-sudahlah. Nama pun manusia, tak pernah lepas dari buat siIap.“Tak payah pakai tudung la gitu wak oii. Buat maIu orang Melayu saja”

“Yang baik-baik semua dari Allah dan yang burvk dari saya. Terima kasih,” jawabnya sambil menyertakan emoji bentuk hati.

Sebelum ini juga, Masya kerap kali mencetuskan kontr0versi apabila tampil berani memakai imej s3ksi dan keterlaluan sekali gus bertentangan dengan peribadinya selakunya wanita bertudung.

Sekitar bulan lalu, dia dihent4m tervk apabila memakai baju tanpa lengan yang berlubang-lubang di bahagian dada, dipadankan dengan ‘inner’ berwarna putih sempena promosi single baharunya berjudul, Simpanan.

Malah, kemesraannya bergambar dengan seorang model lelaki untuk video klip lagu tersebut turut mengundang rasa kurang senang ramai kerana dia tidak menjaga batas pergaulan antara seorang wanita Islam.

Ekoran itu, ruangan k0men entri pelantun lagu Hapus dibanjiri dengan kritlkan dan tegvran buat Masya yang did4kwa masih belum s3rik dikec4m berhubung lsu penampilannya.

Masya Masyitah sebelum ini pernah dikrltik selepas dilihat menyentuh wajah seorang model lelaki di dalam muzik video (MV) lagu baharunya berjudul Simpanan.

Sumber: murai/achikdia.com