Netizen Tegvr Shuib Tak Cover Avrat 4rwah Siti Sarah, Selagi Boleh DeIete, Kasi DeIete DuIu Atau BIur Bro

Pada setiap tahun, 26 Februari merupakan tarikh yang paling bermakna buat pelawak, pelakon, usahawan, dan penyampai radio terkenal, iaitu Shuib Sepahtu bersama isterinya, Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin, apatah lagi 2022 merupakan tahun ke-12 usia perkahwinan mereka.

Walaubagaimanapun, Siti Sarah telah kembali kepada Pencipta selepas menghembuskan nafas terakhirnya pada 9 Ogos 2021 akibat jangkitan COVID-19.

Throwback Video Saat Diijabkabulkan

Shuib atau nama sebenarnya Shamira Muhammad dilihat mengimbas kembali video pernikahannya bersama arwah Siti Sarah saat mereka diijabkabulkan pada 26 Februari 2011.

“Lenalah Wahai Bidadari. Selamat Ulang Tahun ke-12 @sitisarahraisuddin” tulis Shuib di Instagram.

“Aurat Arwah Isteri Tu. Kalau Boleh Blur Kan Lah..”

Namun, perkongsian Shuib di media sosial telah mendapat teguran oleh sesetengah netizen yang mempersoalkan tindakan Shuib yang tidak ‘cover’ aurat arwah Siti Sarah yang tidak bertudung di majlis pernikahan mereka.

“Kalau boleh di blur kan arwah kesayangan lady boss kami. Kesian dia dekat sana nanti bang maaf jika berasa teguran dari saya”

“Masa ni kau takde apa-apa tau ib, arwah terima kau seadanya. Tapi pilihan kau si lentik tu macam tak kena. Macam untuk kau bukan anak-anak”

“Kenapa la tak peka ye. Aurat arwah didedahkan”

“Selagi boleh delete. Kasi delete dulu. Update yang baru sebelum ramai lagi yang lihat”

Sekadar info, penyanyi, Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin telah menghembuskan nafasnya pada 9 Ogos 2021 akibat jangkitan COVID-19 di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: murai/achikdia.com