Ramai Netizen Gesa Boik0t Dan UnfoIIow Hafidz Roshdi, K4ki PukvI Wanita, Tak Layak Dijadikan Idola Atau Ikon

Pelakon, Hafidz Roshdi dilihat mengalami ‘zaman kejatuhan’ apabila kontroversi berkenaan rumah tangganya benar-benar memberi imej buruk kepadanya.

Mana tidaknya, selepas ‘kantoi’ berlaku curang terhadap isteri, Nurul Shuhada Shukri, dia dipercayai telah menumbuk wanita itu sebanyak tiga kali sehingga mengalami kecederaan teruk di muka.

“Wajib ‘cancel’ Hafidz Roshdi”

Disebabkan itu, menerusi Facebook seorang pembangun konten digital dikenali sebagai Khairul Hakimin Muhammad dengan lantang menyelar pelakon itu dan dan mengajak netizen untuk memboikot Hafidz.

Bagi imej tidak baik

Ujarnya, pelakon yang memberi persepsi buruk kepada orang lain tidak wajar dijadikan idola, ikon atau apa sahaja kerana boleh memberi contoh tidak baik lebih-lebih lagi jika dipertontonkan kepada umum.

“Wajib kansel Hafidz Roshdi. Beliau tak wajar menjadi idola, ikon, artis atau apa sahaja bawaan imej di mana-mana layar, tv, pawagam atau streaming mana-mana termasuk media sosial,” tulisnya.

Jangan sokong kekerasan!

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata bersetuju dengan hantaran tersebut. Kebanyakan mereka mengatakan memang patut tindakan seperti itu dilakukan kerana kekerasan fizikal dan mental yang dilakukan seseorang kepada sesiapapun termasuklah isteri adalah satu tindakan yang kejam.

Mereka juga mengakui tidak sangka bahawa pelakon yang sering memperlihatkan imej baik itu sanggup mencederakan isteri hanya disebabkan kecurangannya ‘kantoi’ dan diketahui ramai.

Biarlah diadili dengan undang2

Harap semua produser cakna dengan apa yang jadi

Bila2 masa sahaja Allah boleh tarik rezeki

Untuk rekod, Hafidz Roshdi dipercayai telah menumbuk muka isterinya, Shuhada kerana berang selepas wanita itu mengangkat panggilan telefon sewaktu berbincang di kawasan Rawat& Rehat (R&R) Sungai Buloh baru-baru ini.

Tindakan tersebut berlaku setelah tular berita dia menceraikan isteri melalui panggilan telefon selepas wanita terbabit mendedahkan kecurangannya dengan seorang wanita dikenali sebagai Athira Yuhada.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: fb Khairul Hakimin Muhammad/achikdia.com