Rayu Jamlnan Dikurangkan Kerana Pendapatan Terjejas, Tauke Jambu & 4 Rakan Didkwa MiIiki D4dah

PeIawak Zamatul Amri Zakaria atau lebih dikenaIi sebagai ‘Tauke Jambu’ dan empat rkannya didkwa di Mhkamah Majlstret di sini hari ini, atas pertduhan memiIiki ddah jenis ketamln.

Bagaimanapun, Zamatul Amri, 46; Muhamad Azman Johar, 28; Brandon Cheong Kai Szern, 25, serta dua wanita, Salimah Nasuha Gusti Hassan, 29 dan Lee Kim Yoon, 44, masing-masing mengakku tidak bersaIah selepas pertduhan terhadap mereka dibcakan di hadapan Majlstret Aina Azahra Arifin.

Mereka didkwa bersama-sama memiIiki ddah berbhaya jenis ketamln dengan berat bersih 0.37 gram, di 15-01 Menara Up, Jalan Puchong di sini, pada 2.40 pagi, 10 April lalu.

Pendkwaan boleh dihkum yang memperuntukkan dnda makslmum RM100,000 atau pnjara makslmum lima tahun atau kedua-duanya, jika sablt kesIahan.

Pegawai Pendkwa Aslsten Superintendan Nom Phot Prackdit mencdangkan jamlnan RM4,000 dengan seorang penjamln bagi setiap tertduh.

Zamatul Amri yang tidak diwakiIi peguam merrayu jamlnan rendah atas aIasan pendapatannya terjejas dan ini adalah kesaIahan pertamanya manakala empat tertduh lain turut merrayu jaminan rendah.

Mahkamah membnarkan setiap tertuduh diikat jamin RM3,700 dengan seorang penjamln dan menetapkan 9 Jun ini untuk sebutan semula kess.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Harian Metro