Rvpanya Astrok Dah Rancang, Akhirnya AzruI Zaidi B0ngkarkan Sisi GeIap Maharaja Lawak Mega Buat Ramai Terkejvt

Sejak bertayang pada 2011, rancangan komedi ‘Maharaja Lawak Mega’ (MLM) pasti dinanti-nantikan untuk menceriakan malam Jumaat rakyat Malaysia. Namun sejak beberapa tahun kebelakangan ini, terlihat kumpulan pelawak yang menyertai pertandingan ini terdiri daripada orang sama.

Oleh sebab itu, terkadang kandungan lawak mereka sudah boleh dijangka bahkan timbul juga isu kekeringan idea.

Maharaja Lawak ni penuh dengan ketidakpu4san dan tidak adil bagi sesetengah peserta

Bercakap mengenai isu berkenaan, Azrul Zaidi yang merupakan bekas Naib Johan ‘Raja Lawak Astro Musim Kedua’ tampil mendedahkan hal sebenar. Awalnya, dia mula menerima soalan daripada peminat berkaitan hasrat kemunculan semula ke pentas ‘Maharaja Lawak Mega’.

Pernah menjadi peserta di MLM dahulu, jelasnya ada beberapa koflik berunsurkan diskrlminasi berlaku membuatkan Azrul sendiri dan rakan pelawak lain enggan terlibat dalam rancangan tersebut.

Cerita yang kita nak buat, diaorang rej3ct…Tapi cerita yang dit0lak tadi dapat kat kumpulan lain..Kenapa?

Persis realiti alam pekerjaan sektor lain, pelawak yang tidak pernah membantah dan sentiasa patuh akan terus dipanggil untuk menerima job. Sementara itu, lambakan bekas peserta ‘Raja Lawak’ yang mahu mencuba nasib dalam MLM tidak diberikan peluang.

Dari segi proses tapisan c0ntent pula, terkadang idea sesetengah pelawak akan dit0lak mentah-mentah atas faktor kurang menarik. Namun peliknya, ada pula kumpulan lain yang membentangkan c0ntent sama diberikan pelepasan mudah.

Sampai dalam MLM pun ada kr0ni ya…Sisi gelap MLM…Semua kerja mesti ada diskrlminasi

Mengetahui sisi gelap rancangan berkenaan, netizen juga terkejut bahkan menyifatkan lsu pilih kasih memang wujud dalam mana-mana pekerjaan sekalipun.

Mereka juga bersetuju mengatakan format persembahan peserta MLM pada setiap tahun agak memb0sankan kerana tiada wajah baru.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: TikTok Azrul Raja Lawak/Achikdia.com