Rvpanya Chacha Maembong Alami Tek4nan Tervk Kerana Mulvt Orang Memang Sangat Mengejvtkan

Pelakon Chacha Maembong mendedhkan pernah berdepan tek4nan yang amat tervk hingga terdet1k mahu menceder4kan diri sendiri sebagai jalan penyelesa1an.

Chacha atau nama sebenarnya Siti Aisyah Ismail berkata, tekan4n tersebut datang daripada gosip yang tidak benar yang dilemparkan terhadap dirinya ketika awal kerjayanya sebagai pelakon.

“Beberapa tahun lalu saya pernah mengal4mi tek4nan amat hebat apabila ada g0sip liar tiba-tiba timbul tentang diri saya.

“Walhal saya langsung tak buat seperti apa yang diperkatakan. Ketika itu saya baru hendak kenal dunia dan disebabkan cerita sebegitu, saya pernah terfikir hendak ceder4kan diri sendiri.

“Ya, ceder4kan diri sampai terfikir mahu t0reh pergelangan tangan menggunakan pisav sebab dah terlalu tertek4n dengan mulut-mulut orang,” katanya.

Chacha ditemui Kosmo! Online pada majlis Ad Hoc Raya 2022 di Pusat Dagangan Kuala Lumpur (WCTKL) petang semalam.

Tambah Chacha, 26, dia bagaimanapun bersyukur kerana cepat sedar dan tahu masih ada insan yang sayangkan dirinya, sekali gus berhenti daripada melakukan t1ndakan bod0h tersebut.

Pelakon drama Cukup Derita Itu ini berkata, apa yang berlaku selama ini membuatkan dirinya lebih matang berdepan fitn4h dan gosip l1ar pada masa akan datang.

“Bagi saya ini adalah lumrah dan apa yang perlu saya telan sebagai seorang artis apabila segala tindakan akan menjadi perhatian serta tidak mudah untuk memvaskan hati semua pihak.

“Perkara tersebut menjadi pengajaran dan buatkan saya lebih matang dalam berfikir serta melakukan sebarang t1ndakan.

“Bukan mudah hendak puask.an hati semua walau saya cuba untuk mengikut apa kehendak orang lain ketika itu. Jadi cara paling mudah, jalani sahaja hidup seperti biasa,” ujarnya yang kini lebih berhati-hati memilih kawan agar tidak terpedaya dengan talam bermuka dua.

Terdahulu, adik kepada pelakon popular Emma Maembong ini pernah dih1mpit dengan pelbagai kontr0versi seperti ditaja golongan orang kenamaan (VIP) selain video berp4rti dengan hanya berbik1ni di Bali, Indonesia yang terseb4r beberapa tahun lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Kosmo