Rvpanya Ira Kazar Dikatakan Pernah Meny3rang Mak Mertua Puteri Sarah Dan Adik Syamsul, Memang Tak Sangka

Nama pelakon Puteri Sarah Liyana hangat diperkatakan selepas mendkwa kekasih kepada suaminya, Syamsul Yusof iaitu Ira Kazar menjadi orang ketiga dalam rumah tangga mereka.

Tidak cukup dengan itu, baru-baru ini pelakon wanita itu memf4ilkan s4man kepada Ira Kazar dan orang ketiga tersebut diperintahkan oleh pihak mhkmh untuk tidak menganggv Puteri Sarah di media soslal.

Terbaru, ketika siaran langsung (live) di laman Instagram, pelakon Puteri Sarah Liyana diajukan soalan cepvmas oleh rakan artis iaitu Nad Zainal mengenai isv kehadiran orang ketiga dalam rumah tangga dalam dunia realiti.

“Kalau dia (Ira) datang secara baik dan minta izin nak jadi yang kedua, Mu (Sarah) okey ke tak?” tanya Nad Zainal.

Jawab pelakon berusia 37 tahun itu, sekiranya Ira Kazar tampil bersemuka dengannya secara baik pada empat tahun lalu, berkemungkinan dia boleh mempertlmbangkan.

“Kalau awal-awal dia buat macam tu..mungkin aku m4rah. Mungkin akan pertlmbangkan. Tapi awal-awal kau dah buat macam-macam, ser4ng mak mentua aku”

“Selepas kena bl0ck dengan mak mentua aku, dia kacau pula adik-adik Syamsul. Apa benda!” luah Sarah dengan nada kes4l.

Menurut Puteri Sarah, dia turut mengatakan ramai warganet mempertlkaikan dirinya men0lak dan menghal4ng suaminya, Syamsul Yusof daripada berp0ligami

Pun begitu, ibu kepada dua orang cahaya mata ini tidak kisah sekiranya berp0ligami namun biarlah faham erti tersebut.

“Semua orang kata saya hal4ng p0ligami. Rasulullah SAW (Nabi Muhammad) sendiri berkahwin lain selepas kewaf4tan Siti Khadijah. Para lelaki di dalam ini (Instagram) tolong dengar baik-baik”

“Rasulullah tak suka Fatimah az-Zahra (anaknya) dimadukan. Jadi korang baca dulu dan fahamkan. Jangan main cakap kata lelaki boleh kahwin empat. Lagi satu, kalau lelaki nak berp0ligami cari keturunan yang baik-baik. Cari bakal isteri yang baik” terangnya.

Dalam masa yang sama, Puteri Sarah meluahkan kehairanan apabila dik4cau oleh pihak ketiga seolah-olahnya dirinya merupakan orang luar.

“Sepatutnya, saya yang pergi hent4m, g4nyang dia. Tapi, dia yang hent4m saya macam saya ambil suami dia. Ini sudah terbalik,” ujar Puteri Sarah.

Untuk rekod, Puteri Sarah dan Syamsul Yusof diijabkabulkan pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam serta Sumayyah. Malah, Puteri Sarah sendiri mengakui dirinya sudah tidak tinggal sebumbung dengan Syamsul.

Lihat video:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Ig nad.zainal/OMM/achikdia.com