SeteIah Pvas PvkuI Isteri Sampai Lunyai, Akhirnya Hafidz Roshdi DiIihat BerpeIuk Tvbuh Tampak KesaI 4niaya Bini

Dalam kehidupan berumah-tangga, ujian dikatakan sentiasa hadir seperti air yang mengalir. Namun setiap masalah yang timbul pasti ada jalan penyelesaiannya.

Usah bertindak melulu dalam apa jua keadaan, apatah lagi ketika hati sedang marah kerana acap kali kekerasan berlaku di dalam rumah tangga apabila suami-isteri tidak dapat mengawal perasaan masing-masing.

Dalam institusi rumah tangga, haram hukumnya suami mendatangkan mudarat kepada isteri tanpa ada sebab yang hak, kerana mendatangkan kecelakaan kepada orang lain adalah suatu kezaliman.

Malah, sudah terang lagi bersuluh bahawa melakukan kezaliman adalah haram kerana Allah tidak menyukai orang yang berlaku zalim kerana kelak penyesalan pastinya menjadi rintihan sepanjang hidup.

Memuat naik gambar di Instagram miliknya, Pelakon Hafidz Roshdi, 29, kelihatan merenung jauh seolah-olah menyesal dengan apa yang telah terjadi.

Hal yang demikian kerana pelakon ini telah didakwa menumbuk isterinya, Nurul Shuhada Mat Shukri dalam kejadian di sebuah kawasan rehat dan rawat (RNR) di Sungai Buloh.

Menurut sumber Berita Harian, Pelakon Hafidz Roshdi, 29, didakwa sudah menceraikan isterinya, Nurul Shuhada dengan talak satu bersaksikan keluarga.

Menjengah ke ruangan komen bagi sentiap hantaran yang dikongsikan di laman Instagram miliknya, rata-rata warganet melemparkan kata-kata kesat terhadap perlakuan yang dilakukan Hafidz itu sebagai tindakan suami dayus kerana telah memukul isteri.

Namun begitu, Murai MY tidak dapat mengesahkan sama ada beliau benar-benar menyesal atau sebaliknya kerana kebelakangan ini, meskipun namanya menerima banyak tohmahan namun Hafidz tetap memuat naik pelbagai hantaran yang menampakkan dia sedih, gembira dan murung.

Jadi sukar untuk kita hanya menilai daripada luaran sahaja, namun apa yang pasti semoga segalanya dapat diselesaikan dengan cara terbaik.

Usah terus menghukum, namun para suami juga diingatkan agar tidak sesekali “naik tangan” kepada isteri mahupun anak-anak kerana haram hukumnya suami mendatangkan mudarat kepada isteri kerana mendatangkan mudarat kepada orang lain adalah suatu kezaliman.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like Page Kami Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: murai/achikdia.com