Sharnaaz Masuk K0men Buat N3tizen Tergamam Kerana Ramai P4nas KakLong Jadi Tetamu Tv lslamik

Stesen TV Alhijrah sejak malam tadi dikrltik netizen kerana menjemput seorang wanita yang pernah viral di mediaSoslal kerana k,3s kekec0han di sebuah kedai serbaneka di Dungun, sebagai tetamu undangan bagi program terbitan stesen itu.

Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sebelum ini dikrltik netlzen kerana melakukan kekec0han di kedai 7 Eleven dan restoran makanan segera yang turut membabitkan anak lelakinya. Bagaimanapun, k, es di 7Eleven telah pun selesai selepas kedua-dua pihak bermaafan.

Tetapi dalam lsu terbaru ini, netlzen tidak berpuas hati dengan tindakan TVAlhijrah menjemput Kak Long sebagai tetamu undangan. Malah ada yang berpendapat stesen TV berkenaan menumpang popular orang seperti itu untuk menaikkan rating.

“TV Alhijrah, kalau tk ada content sangat nak buat, approach la mana-mana doktor ke, peguam macam aku ke, panggil buat sharing yang berilmiah sikit. Ni hangpa panggil orang tah hapa-hapa ni nak jadi macam Melodi ka?” kata ciap Muhammad Syarafi.

“Patutnya TVAlhijrah kena panggil pekerja 7E tu, bukannya Kak Long ni sebab pekerja itu yang menjadi mngsa. Sifat sabar dan lemah lembut percakapannya yang patut dicontohi. Kalau naikkan orang yang tldak beretika ini vlral, lama-lama makin lemak masyarakat kita ni. Perkara bladab disanjung tinggi,” ciap Nazura.

“Takkanlah TV pun menumpang populariti orang macam ni untuk naikkan rating?” ciap Don Pablo.

Melihat diruang mediaSoslal Sharnaaz Ahmad turun memuat naik komen ke atas lsu ini.

“TV Alhijrah tak ada hal, cari pasal. Lama kelamaan orang yang macam inilah akan mewarnai masyarakat. Apabila masyarakat r0sak, bertanya lagi sebab apa,” ciap Ahmad Faezuddin.

“Semakin bangga la dia. Buat ja, hat pun orang angkat dia. Bukan apa, kadang manusia ni kena bagi pengajaran bukan naikkan macam ni. Cuba tanya orang 7E tu apa perasaan dan cara dia handle orang kasar seperti ini. Sudah-sudahlah upkan orang macam ni. We expect more from you TV Alhijrah,” ciap Tomyam Ayam.

“Malaysia sudah n4zak, pekerja 7E yang berhemah tidak diangkat, yang celupar dan menunjukkan sikap yang tidak sepatutnya diangkat. Penjual produk timbang kilo semakin rlak dan juah, semakin disokong masyarakat. Ahli p0litik semakin korup kerap diangkat naik. Ustaz yang membawa cerita menlpu semakin popular dan ramai pengikut,” kata Nasoruddin Shah.

Walau bagaimanapun, ada netlzen yang tampil mempertahankan TV Alhijrah dan memaklumkan episod program itu masih belum disiarkan dan adalah tidak adil netlzen terus menghent4mnya tanpa mengetahui intipati program.

“Maaf, setahu saya episod ini masih belum disiarkan. Tak adil rasanya kalau terus hent4m tanpa tahu intipati pr0gram. Saudara dah tonton ke episod ini yang sampai tweet macam ni? Tahu ke intipati dia apa? Apa yang diorang bincangkan?”

“Saya percaya penerbit tak ada sedikit pun niat nak menaikkan unsur negatlf. Saya nak judge pun tak boleh sebab saya tak tahu apa yang dibincangkan dalam program itu yang masih belum disiarkan lagi.”

“Awak tahu ke kalau penerbit sebenarnya dah jemput tetapi dia t0lak? Atau pihak 7E sendiri tak benarkan? Benda ini semua melibatkan branding. Bukan senang-senang nak main terj4h je.”

“Saya nak invite owner Petronas pun kena dapatkan kelulusan pihak atasan Petronas. Padahal nak puji diorang, bukan nak condemn,” ciap Hanan M. Said.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Sumber: Thereporter